Industrial - stilul persoanelor libere, creative, care iubesc concizia și originalitatea
Stilul industrial minimalist și strict în interior devine din ce în ce mai relevant în apartamentele urbane și casele de țară. Tehnologia și funcționalitatea au luat o poziție dominantă în arhitectură. Mulți oameni identifică conceptele de stil industrial și stil de mansardă (engleză loft - „mansardă”), dar există încă diferențe subtile între ele.
conținut
Caracteristici de stil
Gamă de culori
iluminat
Mobilier și materiale în stil industrial
decorare
Proiectarea camerelor individuale într-un stil industrial
Un mansard clasic este o fabrică, care a fost transformată într-o cameră de zi cu ajutorul tehnicilor de proiectare și finisaje speciale din materiale vechi. Și stilul industrial este folosit pentru apartamente și case obișnuite, adică designul este creat în estetica industrială cu imitația semnelor de mansardă:
spațiu deschis mare;
podele, pereți și tavane, de obicei cu decor;
o abundență de metal și beton;
utilizarea de materiale noi cu imitație de materiale vechi.
De regulă, stilul industrial implică camere spațioase mari
O mulțime de „aer” și minimalism în cadrul „industrial” - caracteristică a stilului
O multime de beton, lemn si comunicatii deschise - aceasta este industriala
Grinzile din lemn și metal sunt tipice pentru tavanele în acest stil.
Caracteristici de stil
Stilul mansardă are propria poveste. Acesta își are originea în districtele industriale din New York, la mijlocul secolului XX. Când prețurile terenurilor au crescut brusc în Manhattan, multe fabrici și fabrici și-au mutat producția la periferia orașului. Iar noii proprietari de spații industriale vândute pentru o pittance i-au transformat în apartamente rezidențiale (mansarde). Tinerii creativi s-au remarcat rapid în mașinile-unelte abandonate, betonul gri, armăturile metalice și într-un spațiu vast un potențial șic special. Deja la sfârșitul secolului XX, lofturile au început să apară în toată America.
Și stilul industrial a început să fie folosit de designeri mai târziu pentru a crea interioare industriale în apartamente, case și birouri din oraș. Stilul industrial și mansarda în arhitectură au aceleași caracteristici:
zone imense fără partiții;
podea din beton, lemn sau piatră;
ferestre și coloane mari;
ziduri de cărămidă sau beton;
decor minim;
tavanele înalte, fără decor;
comunicații deschise (conducte, fire etc.).
Decorarea pereților în vechea încăpere a fabricii - aceasta este o romantică în stil industrial
Cenușia metalului și a betonului poate fi surprinzător de armonioasă și confortabilă.
Beton, metal, cărămidă și mult spațiu - iar interiorul tău industrial este gata!
Spațiile mari vă permit să combinați biroul și casa sub un singur acoperiș. În mod convențional, zonele pot fi împărțite folosind culoarea, nivelul podelei sau partiții. Stilul industrial este potrivit atât pentru casele de țară, cât și pentru apartamentele cu o suprafață totală de 100 de metri pătrați sau mai mult. În apartamentele mici, numai unele elemente de stil vor fi adecvate.
Proiectarea camerelor într-un stil industrial este un proces destul de dificil și de lungă durată. Succesul poate fi obținut numai cu experiență și prin multe greșeli. Luați în considerare regulile de bază care trebuie respectate atunci când decorați orice spații în acest stil.
Gamă de culori
Pentru a oferi un fundal general întregii camere, utilizați o singură culoare, dar cu multe nuanțe. Stilul industrial include gri, cărămidă, albastru murdar, negru sau alb. Acestea vor crea o atmosferă de spații industriale riguroase. Este permisă utilizarea mai multor accente de culoare, ca în fotografie.
Gama de grafit gri creează un interior elegant misterios
Alb și toate nuanțele de gri caracteristice acestui stil
Gamma albastru-murdar-ruginit din interior arată foarte elegant
Industrial nu neagă pete de pete de culoare strălucitoare
iluminat
Lumina trebuie gândită până la cele mai mici detalii. În timpul zilei, camera va fi umplută cu lumină naturală prin ferestre mari, creând o atmosferă unică. Dar, deoarece stilul oferă o schemă cromatică de culoare gri, seara sau pe vreme rea, fără iluminare corespunzătoare în astfel de încăperi, va fi nu numai inconfortabil, ci și înfricoșător.
Sfaturi de la designeri de frunte:
instalați candelabre și lămpi mari în fiecare zonă (de preferință perete sau podea);
creați iluminare la fața locului în toată camera;
Folosiți sisteme de stocare a iluminării de fundal.
Este mai bine să alegeți candelabre și lămpi din metal sau sticlă groasă, ca în fotografie.
Lămpile în acest stil sunt de obicei din metal.
Lămpile cu pandantiv din metal în stil industrial în bucătărie
Sticla este folosită și pentru iluminatul în stil industrial.
Mobilier și materiale în stil industrial
Designerii recomandă utilizarea de materiale noi cu imitație de materiale vechi. Pot fi cumpărate în magazine speciale. Metalul cu urme de rugină, lemnul îmbătrânit, cărămida ponosită și betonul dur sunt materiale ideale pentru stilul industrial. În ceea ce privește mobilierul tapițat, o canapea modernă scumpă, fără decor excesiv, va arăta spectaculos. Nu merită să înghesuiți camera cu numeroase piese de mobilier. Numărul acestora ar trebui să fie minim. În loc de mesele obișnuite, puteți utiliza valizele vechi ponosite.
O canapea mare din piele este atât de caracteristică stilului „industrial” al interiorului
Dacă vorbim despre dimensiunea mobilierului, atunci numai obiectele mari vor fi în bună armonie cu spațiul destul de mare, echilibrându-l. Atunci când alegeți mobilier, este mai bine să acordați preferință canapelor uriașe, comode lungi de sertare și mese mari. Fără forme rotunde!
Pentru a crea un mediu confortabil într-un interior industrial, este mai bine să plasați mobilier conform principiului insulei (adică în jurul centrului). De exemplu, puteți pune canapele unul față de celălalt și să setați o masă în centru.
De regulă, mobilierul din cameră este așezat într-un mod „insulă”.
O astfel de plasare a mobilierului face o întindere uriașă de interior „industrial” confortabil
Sfat! Pentru designul camerei, folosiți diferite texturi: lemn neted și neprocesat, metal cu diferite niveluri de luciu, catifea etc. Acest lucru va face interiorul mai original.
Pardoseala poate fi lăsată din beton și lăcuită. În acest caz, veți avea nevoie cu siguranță de covoare. Pentru reședința permanentă, astfel de etaje nu sunt foarte confortabile, astfel încât pardoselile din lemn sunt permise. Acum multe persoane folosesc podele speciale în vrac, care prezintă o mulțime de avantaje.
Sfat! Pentru a preveni vizibilitatea prafului pe podea, este mai bine să cumpărați o pardoseală în culori strălucitoare.
Un covor ușor va înmuia organic „frigul” industrial
decorare
Stilul industrial oferă un decor minimal, simplu și natural. Perdele ușoare de pe ferestre sunt permise, dar nu sunt recomandate. Dacă le folosiți, atunci numai cu pliuri la podea. Este mai bine să instalați blind-uri sau să lăsați ferestrele goale.
Sfat! Principala interdicție atunci când se creează un design de apartament într-un stil industrial, care trebuie respectat - nu se macină.
Sculpturi volumetrice mari, tablouri dimensionale, panouri publicitare cu anunțuri și graffiti vor fi elemente de decor ideale într-un stil industrial pentru decorarea pereților. Oferă mult spațiu pentru creativitate la costuri minime. Puteți desena o imagine neobișnuită direct pe perete.
Picturi, afișe, fotografii - o parte integrantă a decorului
În stilul industrial, totul ar trebui să fie pe scară largă. Și creativitate
Picturile neobisnuite alb-negru dau un farmec aparte interiorului.
Proiectarea camerelor individuale într-un stil industrial
Dacă doriți să creați un design industrial în camere separate (bucătărie, baie sau dormitor) din apartamentul dvs., atunci nu ezitați să aplicați regulile de mai sus. De exemplu, o bucătărie în stil industrial este la modă și ieftină. Veți putea achiziționa un simplu aparat de uz casnic serial, se va potrivi perfect într-un astfel de interior. O masă obișnuită dreptunghiulară sau pătrată, fără fețe de masă și pânze de ulei, scaune din oțel sau plastic, lumini cu pandantiv din metal sau candelabre sunt atribute esențiale ale acestui stil.
Suprafețele simple și un pic de decor vor ajuta la crearea unei bucătării în stil industrial.
Bucătăria în stil industrial este simplă și confortabilă.
Fără îndoială, aceasta este o cameră foarte elegantă, care va atrage oaspeții și gospodăriile care nu tolerează stereotipurile
Bucătărie elegantă în stil industrial
Bucătărie „aerisită” realizată în tonuri de gri
Un dormitor într-un stil industrial pentru mulți pare nepoliticos și incomod pentru relaxare, dar cu ajutorul lămpilor și candelabrelor interesante, a accesoriilor și a articolelor de decor selectate corect, poate fi făcut interesant și confortabil, ca în fotografie.
Dormitorul laconic „industrial” poate deveni un refugiu confortabil ideal
Dormitor industrial în culori calde
Folosirea lemnului, a materialelor naturale albe și calde face ca dormitorul să fie cu adevărat cald și confortabil.
„Frigul” pereților industriali gri cu comunicații deschise este neutralizat cu succes de perne moale colorate și elemente de decor
Baia poate fi decorată și într-un stil industrial. Cărămidărie, pereți despărțitori de sticlă și fără bibelouri - și veți obține rezultatul dorit. Adesea, designul camerei este creat astfel încât baia să fie situată direct în dormitor (vezi foto).
Baie foarte creativă în stil industrial
Simplitatea materialelor și un minimum de exces de articole într-o baie industrială
Scump, elegant și gustos - singura modalitate de a descrie această baie
Spațiul mare, decorațiunea simplă, cantitatea minimă de mobilier și decorul în interior vor crea o senzație de aer și lejeritate. Dacă decideți să creați un interior neobișnuit, caracteristic și la modă în apartamentul sau casa dvs. într-un stil industrial, atunci regulile și sfaturile de mai sus vă vor ajuta să faceți acest lucru.