Publicat de admin 33319 Vizualizări
Amenajare bar acasă: 33+ imagini și idei pentru un decor ca în filme
Sursa foto:
De cele mai multe ori, proiectele de amenajare bar debutează odată cu realizarea faptului că ceva lipsește din ambianță. Ceva care să dea personalitate locuinței, care să devină un punct de atracție pentru oaspeți și care să-ți satisfacă nevoia de relaxare. Sigur că poți trăi fără să-ți amenajezi un bar acasă, dar asta nu înseamnă doar că va trebui să ieși în oraș de fiecare dată când vrei să-ți vezi prietenii, ci și că pierzi o ocazie minunată de a-ți îmbunătăți decorul casei cu un element șic, mai rafinat, mai retro sau mai neprotocolar.
În rândurile următoare îți vom povesti, fie că este vorba despre minibaruri, baruri de smoothie-uri sau cafea ori camere întregi transformate în bar.
În ce camere poți să amenajezi un bar
Amenajarea unui bar în living
Bar în bucătărie
Cum amenajezi un bar în camera de oaspeți
Balcon transformat în bar sau un minibar
Poți face un aranjament de bar la mansardă?
Bar în hol sau bar în nișa de debara- Soluții pentru apartamentele mici
Amenajarea unui bar în garaj
Cum alegi scaunele de bar
Ce stil de bar ți se potrivește
Amenajări de baruri rustice
Cum arată un bar modern
Amenajare de bar în stil industrial
Design de bar în stil scandinav
Culori de bar pentru un decor spectaculos
Bar negru și auriu
Gri și maro
Alb și negru
Alb și verde
Albastru regal și nuanțe de lemn
Tipuri de baruri
Bar de smoothie-uri
Bar de cafea și ceai
Idei și modele de amenajare bar acasă
Situația ideală pentru cei care vor să-și amenajeze în locuință un spațiu special destinat petrecerilor, o cameră media sau o „man cave” (o cameră-sanctuar în care bărbatul casei se poate relaxa în voie), este cea în care dispun de o încăpere în plus. În apartamentele de bloc, însă, sunt mai rar întâlnite astfel de circumstanțe, și atunci se impune o soluție de compromis: un bar, minibar sau băruleț aranjat într-una dintre camerele deja folosite și cu funcții cât se poate de clare.
Nu-ți trebuie mult spațiu ca să pui la punct un bar în casă. Dacă ai talent la bricolaj, poți opta pentru varianta unui design de bar creat chiar de tine, fie din paleți ori dintr-un corp vechi de rafturi, fie dintr-un butoi ori din câteva scânduri de lemn. Altfel, oferta de baruri pentru casă este foarte variată și sigur vei găsi ceva care să se potrivească stilului decorativ al locuinței tale, spațiului disponibil și, bineînțeles, preferințelor tale.
Unde poți, așadar, să încorporezi un mobilier de bar și câteva accesorii de bar, în așa fel încât să-ți impresionezi prietenii și să exersezi în voie ultimele tehnici de preparare a cocktailurilor pe care le-ai învățat?
Sursa foto: Pinterest
Stai liniștit, nu trebuie să sacrifici prea mult spațiu pentru un bar de sufragerie. Dacă ai un colț nemobilat în living sau dacă peretele de deasupra unei comode sau unei console este prea gol, înseamnă că ai descoperit locul perfect pentru amenajarea unui bar în living.
Montează pe perete câteva polițe pentru sticle sau un panou perforat pe care vei putea fixa niște suporturi pentru pahare. Aranjează pe măsuță, consolă sau comodă accesoriile de bar necesare, ustensilele pentru prepararea cocktailurilor, coastere, tăvi și una sau două decorațiuni care să completeze frumos aranjamentul. Adaugă două scaune de bar joase ca să-ți faci barul de acasă mai atractiv și mai confortabil.
Sursa foto: Pinterest
Dacă bucătăria ta este una de tip open space, probabil că ai deja o peninsulă sau o insulă de bucătărie ce delimitează zona de gătit de zona livingului. Asta înseamnă că amenajarea unui bar acasă, în cazul tău, tocmai a devenit o joacă de copii. Insula de bucătărie va fi folosită ca bar atunci când ai invitați și tu poți juca rolul barmanului.
Folosește accesorii profesionale, precum shakerele sau blenderele și servește-ți oaspeții (care stau cât se poate de confortabil pe niște scaune de bar cu suport pentru picioare, ideale și pentru a lua în tihnă micul dejun) cu niște cocktailuri delicioase preparate chiar de tine.
Sursa foto:
Sursa foto:
În general, camerele de oaspeți îndeplinesc funcție dublă și sunt folosite și ca birou de lucru, pentru că designul poate susține, cu foarte mici modificări, ambele utilizări. Noi îți sugerăm o a treia utilizare a camerei de oaspeți - adaugă, pe lângă canapeaua extensibilă și biroul pliabil de perete, un bar, un minifrigider și două scaune de bar reglabile pe înălțime. Încăperea va deveni, astfel, un fel de cameră de entertainment, unde vei putea petrece alături de prieteni câteva ore plăcute savurând băuturile preferate, oricare ar fi acelea.
Ți-am recomandat niște scaune de bar care se reglează pe înălțime pentru că în felul acesta vei avea o mai mare libertate în alegerea tipului de bar (poate fi o simplă placă de lemn frumos texturat așezată pe minifrigider, poate fi o măsuță sau chiar - de ce nu? - unul dintre rafturile bibliotecii).
Sursa foto:
Sursa foto: Pinterest
Configurația tradițională a unui bar, cu un blat îngust pentru prepararea băuturilor și două scaune înalte așezate de o singură parte a acestuia, se potrivește la fix cu balconul tipic unui apartament de bloc (mai mult sau mai puțin lung, dar de obicei îngust). Asta înseamnă că ai nevoie doar o masă de balcon (sau poți monta un glaf mai lat pe pervazul ferestrei care dă spre balcon), de două scaune de bar și de niște etajere pentru sticle și ustensile. Ca să nu riști vreun accident, îți recomandăm să alegi pentru barul din balcon niște scaune de bar joase, nu mai înalte de 55 cm.
Sursa foto:
În principiu, dacă planșeul mansardei poate susține greutatea mobilierului necesar pentru un spațiu de relaxare în jurul unui bar, sigur că poți crea un aranjament de bar la mansardă. Amplasează barul și scaunele de bar cât mai central, pentru ca înălțimea acestora și panta acoperișului să nu provoace disconfort persoanelor care vor să se așeze.
Sursa foto:
Dacă ai suficiente spații de depozitare în casă, poți transforma fără griji una dintre debarale într-un bar spectaculos. Poți construi la comandă o masă și un dulap superior în care să păstrezi paharele, iar sticlele le poți așeza convenabil într-un suport special încorporat în partea de jos a barului.
În funcție de amplasarea nișei de debara și de traficul din zona respectivă, poți adăuga și niște scaune de bar al căror design se armonizează cu decorul celei mai apropiate încăperi.
Sursa foto:
Barul de acasă care are cele mai mari șanse să semene cu barul tău preferat din oraș este cel amenajat în garaj. Dacă nu ai mașină, dar te-ai mutat într-o casă la curte cu garaj, poți transforma acest spațiu suplimentar într-unul destinat distracției și relaxării. Aici ai prilejul să dai frâu liber creativității ca să pui la punct un loc în care te vei destinde cu drag în fiecare seară.
Construiește o masă tradițională de bar și încorporează o canapea încăpătoare sau fă cu mâna ta una din paleți și perne din burete. După ce adaugi câteva scaune de bar înalte și, bineînțeles, sticlele, paharele și celelalte accesorii, poate chiar câteva decorațiuni luminoase de perete, te vei mândri cu un design de bar ca în filme.
Sursa foto:
Secretul unui aranjament de bar armonios stă în alegerea unor scaune potrivite pentru bar. De ele depinde atât aspectul barului, cât și confortul persoanelor pe care le vei invita la un cocktail în apartamentul tău.
Există câteva reguli sau, mai degrabă, dimensiuni recomandate de care trebuie să ții seama când achiziționezi scaunele pentru barul de acasă. Astfel, pentru o poziție confortabilă, între scaun și masa de bar ar trebui să existe o distanță de 20-25 cm, iar între scaune sunt necesari cel puțin 10 cm.
De asemenea, spațiul în care plănuiești amenajarea barului de acasă va dicta parțial și designul scaunelor de bar. Cele cu brațe și spătar sunt mai late și mai confortabile, având un aspect rafinat care se potrivește în ambianțele elegante, formale, doar că „solicită” o suprafață mai mare. Dacă nu dispui de prea mult spațiu liber și ai loc doar de un minibar în living, atunci două scaune simple de bar, cu suport pentru picioare și eventual pivotante, vor fi suficiente pentru a completa amenajarea barului.
Răspunsul la întrebarea „câte scaune să aleg” depinde în totalitate de configurația zonei de bar. O masă de bar lungă sau o insulă de bucătărie va permite amplasarea mai multor scaune de bar la distanțe de 10 cm unele de altele, pe când în dreptul unui minibar amenajat într-o mică nișă probabil că vei putea așeza cel mult două scaune de bar scunde, de 50-60 cm înălțime.
Încă un detaliu care contează într-o amenajare de bar impecabilă: dacă masa de bar nu este dotată cu o bară frontală pe care să-ți poți sprijini picioarele, atunci scaunele de bar trebuie neapărat să dispună de un suport pentru picioare.
În ce privește materialul scaunelor de bar, încearcă să-l armonizezi cu decorul încăperii: scaunele cu picioare din lemn se potrivesc în ambianțele tradiționale, rustice, scandinave, minimaliste și industriale, cele care combină lemnul cu metalul lucios se integrează perfect în spațiile contemporane, iar cele care combină metalul cromat cu plasticul ABS arată foarte bine în încăperile vintage și retro.
Orice amenajare interioară începe cu alegerea stilului, iar amenajarea barului de acasă nu face excepție. Încearcă să adaptezi designul barului la decorul încăperii, pentru un aspect unitar și coerent.
Un stil de amenajare bar rustic are următoarele caracteristici: culori calde, lemn, linii simple, mobilier de bar inedit realizat din elemente specifice ambianțelor rustice și scaune de bar cu linii cât mai simple și practice.
Sursa foto: Pinterest
Un aranjament de bar modern poate conține culori neutre, contraste puternice, scheme ingenioase de iluminat, aspect ordonat, o masă de bar practică și scaune de bar din plastic și metal cromat.
Sursa foto:
Iată câteva sfaturi de amenajare de bar în stil industrial: încorporează nuanțe de gri și maro, combinații de metal și lemn, elemente specifice vechilor fabrici (cărămidă expusă, țevi, suprafețe nefinisate) și scaune de bar din oțel vopsit, cu aspect vag antichizat.
Sursa foto:
Caracteristicile unui stil de amenajare bar scandinav sunt: culorile luminoase, designul practic care folosește spațiul la potențialul maxim și scaunele de bar din lemn, fără spătar, care nu ocupă mult spațiu.
Sursa foto:
Există câteva combinații de culori care pot face din barul tău de acasă o ambianță suficient de stilată pentru a petrece, cu familia sau prietenii, fiecare seară în propria locuință, fără să mai fii măcar tentat să ieși în oraș. Iată care sunt acestea:
Contrastul dintre negrul intens și accentele metalice aurii dau o notă de sofisticare designului de bar.
Sursa foto:
Nuanțele de gri și maro se armonizează foarte bine și creează o atmosferă rafinată, cu accente masculine.
Sursa foto:
Contrastul alb-negru este elegant în orice amenajare, iar un astfel de bar va deveni cu ușurință centrul de interes al încăperii.
Sursa foto: Pinterest
Alb și verde este o combinație de culori plină de vitalitate, ce energizează încăperea și atrage toate privirile asupra zonei de bar.
Sursa foto:
Albastrul se armonizează perfect cu nuanțele de maro ale lemnului, iar un design de bar cu această combinație elegantă de culori nu va da greș în nicio amenajare.
Sursa foto:
Poți crea niște aranjamente fermecătoare de baruri și minibaruri cu băuturi nealcoolice, fie că ești adeptul unui stil de viață sănătos și prepari zilnic pentru tine și familia ta diverse sucuri de fructe, fie că adori confortul și prețuiești liniștea pe care ți-o prilejuiește savurarea unei căni de cafea aburinde sau a unei cești de ceai aromat.
Designul propriu-zis al barului nu diferă într-o prea mare măsură (și în aceste tipuri de baruri vom avea o masă sau un cabinet de bar, niște scaune de bar, niște etajere și un frigider), dar diferă accesoriile și instrumentele necesare preparării băuturilor.
Sursa foto:
Sursa foto:
Mai ai nevoie de puțină inspirație pentru proiectul tău de amenajare bar ca în filme? Iată mai multe idei de amenajări baruri care sperăm să-ți fie de folos.
Sursa foto:
Sursa foto.
Sursa foto:
Sursa foto:
Sursa foto: Pinterest
Sursa foto:
Sursa foto:
Sursa foto:
Sursa foto:
Sursa foto:
Sursa foto:
Sursa foto:
Sursa foto:
Surse imagini: