Stilul Art Deco iese în evidență prin funcționalitate, eleganță și armonie. În ciuda referințelor evidente la formele și la motivele clasice, amenajările se prezintă moderne.
Stilul Art Deco s-a născut în perioada interbelică din secolul al XX-lea ca un răspuns la estetica aspră a secesiunii. Elementele sale trebuiau să fie nu numai utile, dar și frumoase. Acestea au îmbinat stilul vechi și modernitatea. Foarte importantă aici a fost executarea cu grijă a obiectelor, care erau adesea decorate cu elemente aurite și de fildeș, materiale care influențau prețul ridicat.
Culorile tari domină amenajările în Stilul Art Deco, contrastul negru – alb fiind des întâlnit. Materialele cel mai des utilizate la mobilarea interiorului în această estetică art deco design interior sunt lemnul prețios, marmura, nichelul, precum și sticla colorată. Pereții pot fi vopsiți cu vopsea albă sau colorată, sau pot fi acoperiți cu un tapet cu model. În plus, aceștia se pot împodobi cu frize decorative. Podeaua este de obicei acoperită cu marmură, deși se potrivesc aici și lamele din lemn, de culoare naturală. Podelele lăcuite cu un luciu puternic, se potrivesc bine în living, alături de un șemine ornamentat. Datorită acestor elemente întregul interior va avea un caracter unic.
Piesele de mobilier în Stilul Art Deco sunt foarte elegante. Formele acestora sunt, de obicei, forme clasice, deși se întâmplă să întâlnești printre acestea și piese care se inspiră din tendințele mai moderne din artă, de exemplu din cubism. Stilul Art Deco se referă și la piese de mobilier frumoase și practice care au mai multe scopuri, de exemplu canapele și paturi, rafturi atașate sau seturi care îndeplinesc funcții multiple. Printre piesele de mobilier trebuie să ai neapărat un fotoliu comod, iar în rest măsuțe decorative sau servante și bufeturi sprijinite pe piedestale.
Elementele de decor în Stilul Art Deco înseamnă în primul rând artă. Cel mai bine ar fi să optezi pentru afișe, tablouri și sculpturi. Orologiile sau obiectele din sticlă decorativă arată și ele bine. Nu pot lipsi cărțile și decorațiunile pretențioase, așezate pe rafturi și pe blaturile pieselor de mobilier.