Strategia De Decorare

9 greșeli pe care nu trebuie să le faci atunci când îți mobilezi casa

January 22,2022 by Trepcea Maria

Sursă: houzz

Te întrebi adesea de ce casa altor persoane pare întotdeauna mai frumoasă și mai primitoare? Indiferent cât timp și efort ai depus în a decora și amenaja iubita ta casă ... nu ești niciodată complet fericit. Poate că motivul este că ai făcut unele dintre greșelile elementare legate de decorare. Continuă să citești acest articol pentru a afla mai multe despre aceste greșeli.

1. Utilizarea multor perechi de corpuri de mobilă

Greșeala: acest principiu simplu este de mare efect. Pentru ochiul uman, un număr impar de obiecte pare mai armonios decât unul par. Prin urmare, un grup de două sau patru corpuri este perceput, paradoxal, ca inegal.

Mai bine: creează un ansamblu de trei, cinci sau șapte lucruri. Dacă te joci cu diferite înălțimi și forme, rezultatul final va arăta chiar mai bine decât te-ai așteptat.

Catherine Kwong Design

2. Folosirea unui detergent de spălat vase cu sticle inestetice

Greșeala: bucătăria arată bine atunci când este decorată cu flori și fructe proaspete. Mai mult, o sticlă simplă de detergent viu colorat poate distruge întreaga atmosferă.

Mai bine: poți remedia această eroare prin turnarea detergentului și a săpunului într-un dozator bun sau prin cumpărarea de produse cu ambalaje frumoase. Aranjat cu un burete pe o tavă mică, setul va prinde imediat un alt aspect.

Bemz Design AB

3. Aranjarea tuturor corpurilor de mobilă pe perete

Greșeala: canapeaua așezată pe un perete, un dulap pe un alt perete și alte corpuri la dreapta și la stânga. Majoritatea oamenilor au tendința de a pune tot mobilierul pe perete. Adesea, acest lucru produce un efect monoton care lasă mult spațiu liber în centrul cu care nu ști ce să faci.

Mai bine: Găsește centrul camerei! Două canapele creează un mic living în centru, un raft amplasat transversal devine o diviziune (numai dacă dimensiunea camerei o permite). Chiar și un fotoliu ușor avansat poate fi minunat în camerele mici. Nici măcar patul din cameră nu trebuie să fie amplasat pe perete!

Tapeten und Uhren

4. A face lucrurile pe jumătate

Greșeala: te-ai uitat vreodată la un zid gol și te-ai gândit ca are nevoie de un strat nou de vopsea sau un tapet, dar nu știai dacă se merită sau ce se merită să alegi? Gândește-te că vei trăi mulți ani în casa ta, iar același lucru este valabil și pentru toate corpurile de mobilă cu caracter temporar, înainte de a fi tentat să cumperi o versiune mai frumoasă și mai scumpă.

Mai bine: aranjează casa cu bun gust și nu te gândi prea mult la efort. La urma urmei, poți vopsi o cameră într-o zi. De asemenea: nu te uita la soluțiile temporare! Mobilarea unei case este o investiție pe termen lung. În loc să cumperi primul lucru pe care îl găsești, cumpără un mobilier care cu adevărat te încântă!

5. Uiți de acel “je ne sais quoi”

Greșeala: o canapea scumpă, țesături frumoase, accesorii speciale pentru decorare ... există totul, dar ceva lipsește: mișcare, viață.

Mai bine: Optează pentru țesături ușoare care se mișcă în vânt, plante cu frunze mari care se leagănă ușor și pentru aprinderea focului în șemineu. Sunt tocmai lucrurile mici cele care dau viață unei case.

Hemtrend

6. Uiți de nevoile tale

Greșeala: un covor de mătase scump și o canapea de catifea atunci când ai copii care aleargă prin casă încontinuu? Asta nu pare a fi cea mai bună alegere, la fel cum nu este nici o masă mare într-o casă în care locuiesc doar două persoane.

Mai bine: Când decorezi casa, nu trebuie să uiți de nevoile tale și de a te înconjura și de lucruri practice. Întreabă-te atunci, care sunt nevoile tale, deoarece uneori, ceea ce este șic poate fi nepractic în viața de zi cu zi.

editee GmbH

7. Folosirea iluminatului nepotrivit

Greșeala: o iluminare frumoasă are un mare efect asupra atmosferei unei încăperi; cu siguranță nu vă spunem nimic nou. Sau da? Întâlnim de multe ori camere cu lumini orbitoare, care sunt departe de a fi confortabile.

Mai bine: realizează un proiect de iluminat scenografic bazat pe diferite surse de lumină (lămpi de masă, de podea sau perete și, de asemenea, lumânări), un iluminat direct sau indirect, care poate fi utilizat în funcție de timpul zilei, și atmosfera pe care vrem să o creăm.

Callwey

8. Nu acorzi timp lucrurilor

Greșeala: când te muți într-o casă nouă, dorești să fie perfectă. Cu toate acestea, prea multă grabă și prea puțin timp dedicat decorării pot face din casa ta mai mult un catalog de mobilă, impersonal și lipsit de caracter, decât un cămin primitor.

Mai bine: acordă-ți timpul de care ai nevoie, o casă își definește stilul de-a lungul anilor. Combină diferite stiluri și, ceea ce este cu adevărat important, creează ceva foarte personal. O casă are nevoie de multă personalitate.

9. Perdele prea scurte (sau prea lungi)

Greșeala: oricine dorește să-și înfrumusețeze casa cu perdele ar trebui să fie atent să aleagă o mărime care nu este nici prea lungă, nici prea scurtă, deoarece dimensiunea perdelei interferează cu proporțiile camerei.

Mai bine: înainte de a merge la magazin pentru a cumpăra perdele, ia măsurători exacte. Calculează aproximativ o jumătate de centimetru mai mult, astfel încât țesătura să stea bine pe podea. Dacă vrei să te orientezi către perdele cu mărimi prestabilite, asigură-te ca se pot modifica cusăturile pentru a se potrivi cu înălțimea camerei tale.


About author



Leave a Reply