Amenajarea open space în apartament sau casă
Când vine vorba de amenajarea casei, unul dintre cele mai importante momente de la sfârșitul secolului al XX-lea a fost apariția conceptului de spațiu deschis (open space). Stilul de viață modern aproape a dus la eliminarea granițelor dintre privat și public, locuință și job, spațiu deschis sau închis. Prin desființarea acestor frontiere, locuinţa devine un loc în care spațiul pentru viață, muncă, socializare și activități de petrecere a timpului liber se contopesc.
Ce este amenajarea open space?
Zona de open space este un spațiu complex și funcțional, care se potrivește perfect cu tendințele și stilul de viață modern. Utilizarea conceptului de open space asigură flexibilitatea interiorului și a mobilierului.
Pentru ca acest spațiu să-și îndeplinească rolul, este extrem de important să armonizezi toate componentele sale funcționale și estetice. Funcționalitatea se referă în primul rând la amenajarea corespunzătoare a elementelor în anumite zone ale casei – living, bucătărie și spațiul de lucru, precum și relația corectă între ele. Conceptul de amenajare open space este proiectat pentru a facilita desfășurea de activități într-un anumit segment al spațiului, fără a perturba în nici un fel activitățile din cel învecinat.
Aplicarea conceptului de amenajare open space: bucătărie și living
Apartamentul sau casa, indiferent de dimensiune, are de obicei un living si o bucătărie, sub forma a două camere separate. Tendințele moderne cer însă o nouă abordare de amenajare a spațiului. Pentru a îmbina gătitul și petrecerea timpului alături de cei dragi, îți sugerăm desființarea granițelor dintre living și bucătărie, pentru a obține un spațiu comun și flexibil. Cel mai eficient mod de a face acest lucru este utilizarea unui bar. Dar atenție, acest element este unul care contează din punct de vedere estetic în ambele părți ale spațiului. De asemenea, barul poate fi folosit și ca zonă de lucru, dar și ca un loc unde poți mânca.
Elemente funcționale și estetice în open space
Barul este un element caracteristic al spațiilor deschise. Rolul său este dublu – de a conecta, dar, în același timp, de a separa parțial spațiile individuale. Dimensiunea spațiului va dicta dimensiunea barului, forma acestuia și poziția în spațiu.
În spațiile mari și pătrate posibilitățile sunt numeroase – te poți juca cu dimensiunea barului, forma, designul, funcționalitatea. Designul interesant și original poate face din el un motiv central al spațiului, iar rolul său va fi nu numai funcțional, dar și estetic – barul poate reprezenta un anumit tip de sculptură. Barurile rotunjite arată foarte bine, la fel ca și barurile în formă de L, unde o latură poate fi folosită ca suprafață de lucru, iar cealaltă ca zonă de relaxare.
Cel mai bun parchet pentru living
Amenajarea open space în spații mici
Poți amenaja cu ușurință barul în spații deschise mai mici. Dimensiunile sale vor fi proporționale cu spațiul propriu-zis, ceea ce nu înseamnă neapărat mai puțin confort. Există numeroase soluții în ceea ce privește modul în care poți proiecta un bar mic într-un spațiu redus, care să satisfacă atât cerințele funcționale, cât și cele estetice. De exemplu, așezarea scaunelor de o parte si de alta a barului se va potrivit perfect într-un spațiu mic.
Amenajează spațiul de locuit în funcție de cele mai noi tendințe. Îndrăznește să te abați de la normele obișnuite și tradiționale și creează-ți un loc unde nu există restricții și unde te simți mereu liber.
Cu ce asortăm parchetul gri pentru un design interior modern