În lumea modernă, stilul loft este foarte popular, deoarece este cel mai versatil. Se potrivește perfect cu ritmul vieții oamenilor moderni și este foarte neobișnuit.
Image
Image
Este important să știți cum să decorați corect un apartament în stil mansardă.
Image
Image
Caracteristici ale
Un apartament în stil mansardă se caracterizează prin prezența unei cantități mari de spațiu liber. Camera nu trebuie să aibă limite inutile. Designul interior în sine ar trebui să fie simplu. În acest caz, zonarea în studiouri se realizează fără utilizarea ecranelor și a ușilor glisante; pentru separare, se utilizează o schimbare a texturilor, a materialelor și a culorilor.
Loft se traduce din engleză ca mansardă. Prin urmare, el se distinge printr-o anumită neglijență, chiar și inexactitate. Stilul mansardă a apărut după ce atelierele și încăperile de depozitare, inclusiv mansarda sau mansarda, au început să fie transformate în camere de zi. Camere complet pustii, pline de viață și, în același timp, au devenit neobișnuite în design.
Image
Image
Image
Image
Stilul mansardă implică utilizarea unui mobilier destul de simplu, care este extrem de funcțional. Atunci când alegeți o schemă de culori, se preferă adesea tonurile reci, care este principala caracteristică a acestui stil. Practic, nu există elemente decorative în designul interior în acest stil. De regulă, toate pasajele sunt lărgite, toate limitele sunt șterse.
Același lucru este valabil și pentru ferestre: încearcă să le facă cât mai mari posibil, astfel încât să intre mai multă lumină în cameră și devine spațioasă. În astfel de camere, încearcă să sublinieze neglijența decorului de perete. La prima vedere, când încăperea nu a fost încă mobilată cu mobilier și alte articole de interior, poate părea chiar că renovarea nu a fost finalizată. Cu toate acestea, acest lucru nu este adevărat.
Image
Image
Image
Image
Acest stil presupune un accent pe zidăria neterminată, pe țevile deschise emfatic și alte comunicații, precum și pe rugozitatea tencuielii gri. De regulă, studiourile sau camerele spațioase sunt decorate în stil mansardă. Stilistica nu utilizează împărțirea în zone funcționale și camere, ceea ce este deosebit de pronunțat.
Dacă aveți un studio, atunci o caracteristică a interiorului în stil mansardă este aceea totul va fi deschis, doar zona de dormit poate fi ascunsă ochilor curioși. Nu există tranziții și bariere bruște în acest stil. Articolele mari de interior nu sunt tipice aici.
Image
Image
Image
Image
Cea mai mare piesă de mobilier poate fi o canapea și este adesea plasată în centrul camerei.
Image
Image
Apartamentele studio în stil mansardă sunt amenajate cu mobilier înalt. Modelele cu picioare cromate sunt binevenite. Utilizarea ghișeelor cu bare și a sobelor din fontă este foarte populară. În ceea ce privește materialele care sunt alese pentru astfel de spații, atunci cel mai adesea este sticlă, metal. Arborele este mult mai puțin comun.
Mobila are design minimalist și, de asemenea, câteva elemente oglindite. Când amenajați un apartament în acest stil, trebuie să încercați să aduceți cât mai mult spațiu în camere și să extindeți spațiile, să ștergeți toate limitele. O altă trăsătură caracteristică a stilului loft este gruparea și amestecarea diferitelor tendințe arhitecturale. În plus, aceste apartamente sunt caracterizate de tavane foarte înalte, puteți chiar să lăsați cadrul de tavan deschis.
Image
Image
Image
Image
Dacă, totuși, se decide să se facă unele partiții, atunci este mai bine ca acestea să fie translucide. Pentru decor, puteți utiliza doar imagini tematice și afișe strălucitoare neobișnuite. Pe pereți, inscripțiile și modelele abstracte vor arăta interesante. Astfel de caracteristici industriale arată armonios și la modă. Scara, dacă se află în interiorul casei sau al apartamentului, trebuie să fie din metal.
Toți pereții sunt realizați frecvent într-o schemă de culori. Dacă doriți să experimentați finisaje de suprafață, atunci este mai bine să alegeți pardoseli sau plafoane ca accent. Mai presus de toate, tonurile de gri ar trebui să fie prezente în apartament. O caracteristică importantă a stilului mansardă este că sunt necesare foarte puține resurse financiare pentru a decora o astfel de cameră, deoarece betonul sau cărămida sunt opțiunile cele mai accesibile.
Image
Image
Image
Image
În general, stilul loft este o opțiune specială și unică care se potrivește perfect pentru personalități creative și extraordinare… Atunci când decorați interiorul, puteți efectua cele mai neobișnuite experimente și puteți utiliza în mod activ imaginația, în timp ce posibilitățile nu vor fi limitate.
Image
Image
Cu cât aranjamentul camerei este mai neobișnuit și mai ciudat, cu atât direcția mansardei va fi mai pronunțată.
Image
Image
Dimensiuni (editați)
În ceea ce privește filmările unui apartament pentru o mansardă, acesta poate fi variat. Cu toate acestea, spațiile spațioase cu o cameră sunt mai potrivite pentru această direcție. Un mic studio tipic cu 1 cameră este o soluție excelentă pentru acest stil, dimensiunile sale pot fi de 40, 42, 45 mp. m. Apartamente cu două camere mai spațioase, cu o suprafață de 50 mp. m sau 55 mp m (standard "Hrușciov"), precum și casele cu trei camere pot fi, de asemenea, decorate în stil mansardă.
Acordați atenție înălțimii plafoanelor: în studiourile mai moderne, plafoanele sunt înalte, dar în „Hrușciov” acestea sunt de aproximativ 2,5 metri. Cu tavane înalte și o zonă mică, puteți utiliza mobilier de tip mansardă, care este situat la 180 cm deasupra podelei. Unele sisteme de stocare pot fi, de asemenea, amplasate până la doi metri.
Image
Image
Image
Image
Un apartament mare sau mic pe două niveluri poate fi, de asemenea, decorat în stil mansardă. Apartamentele la mansardă sunt perfecte pentru această zonă. La etajul al doilea, puteți echipa o cameră care arată ca o mansardă, dar în scop rezidențial. Scara trebuie să fie mică, din metal. Zona camerei nu este principalul lucru, cel mai important lucru este aspectul. Dacă este posibil, atunci este necesar să scăpați de pereții despărțitori și pereți inutili și să faceți camera mai spațioasă, scăpând de granițe.
Image
Image
Image
Image
Culori
Schema de culori a mansardei nu este atât de simplă pe cât pare inițial. Nu există reguli dure și rapide, dar stilul limitează în continuare alegerile de culoare. Pentru a face o cameră mai spațioasă, ar trebui să fie ușoară, motiv pentru care camerele, în special cele mici, sunt cel mai bine decorate în culori deschise. Puteți avea chiar și un perete cu accent alb.
Culorile ar trebui să fie versatile și neutre… Cel mai bine este să combinați nuanțe de gri, alb, lăptos. Este acceptabilă și o culoare burgundă care imită zidăria, precum și bej, nisip, gri-maro. Dacă doriți să adăugați confort, atunci nuanțele calde trebuie folosite în cantități mici în camera „rece”.
Image
Image
Image
Image
Trebuie să alegeți o nuanță dominantă care să predomine în interior și să selectați restul pe baza ei.
Image
Image
Culorile strălucitoare pot ajuta la plasarea accentelor, dar în cantități mari sunt inacceptabile pentru o mansardă, altfel interiorul își va pierde unicitatea și particularitatea, deoarece elementele de culoare bogată vor supraîncărca interiorul. Este mai bine dacă nuanțele de cărămidă domină interiorul: sunt mai strălucitoare decât taupe, dar se potrivesc stilului.
Tonurile roșii și lemnoase sunt, de asemenea, acceptabile. Puteți alege alte culori, dar nu toate se pot încadra într-un astfel de interior.Puteți dilua aceste nuanțe destul de plictisitoare cu vin, ciocolată, albastru închis, flori de teracotă în cantități mici.
Image
Image
Image
Image
Materiale (editați)
Pentru decorarea unor astfel de spații, se aleg în principal materiale naturale: cărămidă, beton sau lemn natural. Sticla și unele elemente metalice sunt perfecte pentru finisare. Deci, un perete de cărămidă se potrivește bine cu un cadru de fereastră din lemn, iar pereții de beton sunt în perfectă armonie cu ferestrele metal-plastic. În ceea ce privește materialele pentru podea, acestea pot fi, de asemenea, variate. Pentru aceasta, sunt potrivite atât o placă naturală, cât și un laminat. Este mai bine dacă se utilizează acoperiri de nuanțe reci. Parchetul este, de asemenea, considerat acceptabil.
Image
Image
Image
Image
Cea mai simplă opțiune este o podea de șapă de ciment. Unii oameni folosesc pardoseli autonivelante sau pur și simplu așează plăcile ceramice lucioase obișnuite. Pentru a decora plafoanele, folosiți văruire sau vopsiți-le în alb sau gri, astfel încât camera să devină vizual mai înaltă. În stilul mansardei, tavanul și podeaua sunt de obicei lăsate aspre. Pentru decor, se utilizează suplimentar piatra naturală și cristalul, aceste elemente pot fi prezente în proiectarea surselor de iluminat. Pielea și piele de căprioară, precum și blana naturală, nu sunt mai puțin populare. Toate aceste materiale ecologice se potrivesc perfect acestui stil.
Image
Image
Image
Image
Este mai bine să abandonați complet plasticul și vinilul., dar pot fi utilizate în cantități mici. Pot imita finisaje din lemn natural sau piatră. Este mai bine dacă toate suprafețele sunt prelucrate aproximativ, acest lucru este valabil mai ales pentru plăcile de podea din lemn și unele mobilier mare. Obiectele metalice ar trebui să aibă un luciu mat sau lucios, acest luciu va completa perfect acest stil. Pentru decor, puteți folosi materiale precum șinila și piele.
În niciun caz nu trebuie folosite elemente de catifea.
Image
Image
Image
Image
Decoratiune interioara
Decorarea camerelor în stil mansardă din interior sugerează că proprietarul unui apartament sau casă trebuie să scape de pereții despărțitori inutili, dulapuri încorporate și încăperi de depozitare. Mezaninele sunt, de asemenea, inadecvate și se aglomerează. De asemenea, dacă este posibil, trebuie să măriți dimensiunea ferestrelor sau numărul acestora. Este mai bine să instalați rafturi de tip deschis, încercați să așezați pe ele cât mai puține elemente decorative și accesorii, lăsând doar lucrurile necesare.
Pentru decorarea interioară a camerelor și a ramelor ferestrelor este mai bine să nu folosiți perdele și perdele… Ferestrele ar trebui să fie complet deschise și clare pentru a maximiza accesul la lumină. Dacă nu vă plac ferestrele deschise, atunci trebuie să difuzați nu perdele standard, ci jaluzele orizontale: ziua sunt pe deplin înțelese, iar noaptea sunt coborâte pentru a se ascunde de lumină.
Image
Image
Image
Image
Când amenajați un apartament din interior, este mai bine să aranjați mobilierul nu de-a lungul marginilor camerei, așa cum se face de obicei, ci ca aleatoriu. Nu trebuie să fie adiacent pereților sau altor suprafețe. Dacă doriți să amplasați mobilier mare în jurul perimetrului (de exemplu, o canapea), atunci acesta ar trebui să fie situat la cel puțin 30 cm de suprafața peretelui. Atunci când decorați bucătăria, este mai bine să utilizați hote și țevi ramificate vizibile.
Comunicațiile explicite și accentuate special sunt principala caracteristică a stilului loft. Deci, este mai bine să demontați țevile, precum și tavanele metalice. Unii caută chiar să păstreze arborii de ventilație și grilajele, grinzile și unele elemente ruginite. Astfel, practic nu este nevoie de finisaje suplimentare. În plus, la finalizare, puteți elibera cablurile și le puteți fixa pe suprafața pereților - acestea vor adăuga o notă interesantă de neglijență în această direcție.
Image
Image
Image
Image
Tavan
Tavanele se fac cel mai bine cu tavanele albe obișnuite, dar cu atât mai interesant este utilizarea grinzilor din lemn. În plus, pot fi decorate cu lămpi metalice suspendate (în special pentru apartamentele mici).Dacă camera este mică, atunci plafoanele ar trebui să fie ușoare, dar dacă este spațioasă, atunci puteți da preferință opțiunilor mai întunecate.
Puteți decora tavanul cu vopsea obișnuită sau cu var.
Image
Image
Image
Image
Podea
Pentru stilul mansardă, o podea aspră este perfectă, dar puteți alege și imitația pietrei, betonului. Pardoselile din lemn neterminate sunt foarte populare. Plăcile și gresie porțelanată sunt adesea folosite pentru decorarea podelelor, deoarece aceste suprafețe lucioase sunt excelente pentru stilul mansardă. Plăcile nu trebuie să aibă modele modelate, ci doar imagini și texturi naturale. Utilizarea mozaicurilor alb-negru este acceptabilă, dar, de asemenea, nu trebuie aliniată în modelul geometric corect.
Image
Image
Image
Image
Pereți
Dacă casa este din cărămidă, atunci este mai bine să folosiți pereți de cărămidă aspră pentru decorare. Dacă acest lucru nu este posibil, puteți face și zidărie suplimentară pe un perete. În plus, este mai bine să ușurați cusăturile dintre cărămizi pentru a evidenția fiecare element structural mai clar. Puteți folosi tencuiala pentru a decora pereții. Stilul loft nu permite finisarea.
Suprafața trebuie să fie aspră și să dea impresia că este neterminată.… Dacă doriți să faceți o cameră nu prea întunecată, atunci puteți amesteca cimentul alb și gri și a evidenția un perete cu ele și vopsi restul într-o culoare mai închisă.
Image
Image
Image
Image
În sufragerie, cel puțin un perete trebuie să fie complet netratat, este mai bine pentru ea să revină la aspectul său original. Alți pereți pot fi acoperiți cu tencuială. Dacă doriți să realizați pereții unei camere cu un design decorativ din lemn, atunci ar trebui să acordați preferință panourilor din plastic cu imitația unei texturi din lemn, dar acest material ar trebui să fie utilizat în cantități minime. Pereții pot avea inserții decorative din țesătură și piele.
Image
Image
Image
Image
Mobila
Alegerea mobilierului pentru stilul loft ar trebui luată mai în serios. Este mai bine dacă este de dimensiuni medii și în același timp cât mai funcțional posibil. Nu ar trebui să aglomereze camera. În plus, ar trebui să existe niște piese mari de mobilier în cameră. Toate produsele trebuie să fie simple în design.
În primul rând, trebuie să vă decideți asupra unui loc de dormit, mai ales într-o garsonieră. Un pat mic clasic, un otoman sau o canapea mică sunt perfecte pentru acest lucru. Este mai bine să achiziționați canapele și fotolii din piele, cu o textură aspră. Mobilierul de dormit poate fi așezat pe un podium, care este adesea echipat cu cutii de depozitare suplimentare. Atunci când alegeți piese mici de mobilier este mai bine să acordați preferință transformatoarelor.
Image
Image
Image
Image
Deci, scaunele pliabile, scaunele, mesele transformatoare pentru computere sunt perfecte.
Image
Image
Image
Image
Este mai bine dacă mobilierul are roți, astfel încât să poată fi rearanjate în orice moment dacă se împiedică. Pufurile mici pot fi folosite ca locuri de relaxare. Pentru depozitarea lucrurilor, este mai bine să preferați mobilierul cu rafturi, rafturi, rafturi deschise. Pentru a plasa haine, puteți ridica un dulap confortabil și spațios, cu o suprafață oglindită.
În ceea ce privește amenajarea bucătăriei, este mai bine să înlocuiți masa de mese cu un blat de bar. Această soluție este cea mai elegantă și funcțională. În plus, bara ocupă mai puțin spațiu. Pentru ea, puteți cumpăra scaune de bar elegante, care se vor potrivi sub blatul mesei în orice moment. Contorul de bare rezolvă problema zonării și economisește spațiu în cameră.
Image
Image
Image
Image
Este mai bine dacă mobilierul este nu chiar standard… Articolele îmbătrânite și vintage sunt perfecte. Încercați să grupați mobilierul astfel încât să puteți împărți încăperile spațioase în stil mansardă în zone, astfel încât va fi mai ușor să scăpați de multe pereți despărțitori. Dacă decideți să optați pentru un design clasic de masă, atunci este mai bine să alegeți modele cu un blat de masă din lemn și o bază metalică. Scaunele pot avea și un cadru metalic. Modelele cu picioare cromate și modele de pliere sunt populare.
Image
Image
Image
Image
Noptiere mici si sifoniere pot fi folosite si pentru depozitarea lucrurilor. Este mai bine să puneți piese de mobilier din metal și sticlă în baie. Deci, pentru o chiuvetă sau baie, un material precum oțelul inoxidabil este perfect. Instalarea sanitară ar trebui să fie cât se poate de simplu și nu foarte modern. Unitatea de bucătărie poate fi complet din lemn sau poate avea suprafețe metalice.
Image
Image
Image
Image
Pentru amenajarea dormitoarelor și creșelor, este mai bine să utilizați paturi din lemn mai compacte și acestea trebuie să fie decorate numai cu pături simple. Nu ar trebui să existe accente strălucitoare aici, deoarece zona de dormit este aproape invizibilă.
Image
Image
Image
Image
Dacă doriți să diversificați interiorul, atunci puteți pune mai multe perne pe canapele și fotolii sau puteți achiziționa huse pentru scaune. Le poți face singur.
Image
Image
Decor
Atunci când decorați un apartament în stil mansardă, puteți utiliza idei de design neobișnuite. Obiectele mici agățate pe tavan, inclusiv cele din metal, ajută la stabilirea stării de spirit. Pentru decor, puteți utiliza și borcane cu butoane de diferite nuanțe. Ochelarii cu bugle, mărgele, nuci vor ajuta la plasarea accentelor. Vasele de decorare pot fi umplute cu cele mai neobișnuite și neobișnuite conținuturi.
Image
Image
Image
Dacă doriți vaze și ghivece de flori, atunci acestea ar trebui să fie simple în design și să nu fie prea luminoase. Cisternele mici pot fi folosite în locul ghivecelor de flori. Semnele de circulație, colierele de salvare și alte obiecte neobișnuite sunt adesea folosite pentru decorarea pereților. Este mai bine să nu aglomerați pragurile ferestrei, este mai bine să aranjați elemente decorative pe dulapuri și dulapuri. Pentru tablouri, operele de artă abstracte sunt acceptabile.
Natura moartă poate fi folosită pentru decorarea bucătăriei. În sufragerie, merită să decorați peretele cu graffiti strălucitori, imprimeuri abstracte. Pozele pot fi așezate pe perete într-o manieră haotică, iar operele mari de artă nu pot fi deloc agățate, ci doar sprijinite de pereți.
Image
Image
Image
Image
Opțiuni elegante în interior
Designerii oferă multe exemple interesante și neobișnuite de interioare în stil mansardă. Deci, pentru a plasa accente, puteți face o lumină pe mai multe niveluri. Accentele de culoare din interior pot fi perne, cărți cu coperte colorate sau pături.
Image
Image
Image
Mobilierul din răchită și o masă joasă vor arăta grozav într-o astfel de cameră. Masuta de cafea poate fi din sticla cu picioare metalice. Sistemele de depozitare, sifonierele pot fi înlocuite cu cufere vintage. Multe lucruri se vor potrivi în ele.
Image
Image
Mobilierul din piele moale de diferite nuanțe se potrivește perfect într-un astfel de interior: roșu, negru, maro. Pentru a face interiorul să arate mai interesant, este mai bine să alegeți canapele de epocă cu scuffs.
Image
Design interesant în culori gri-albastru. O puteți accentua cu o canapea roșie mică sau cu un puf mov. Atunci când alegeți culorile interioare, acordați preferință doar două culori primare; este mai bine să alegeți alte mobilier în nuanțe derivate din cele principale.
Image
Piatra naturală sau decorativă arată foarte la modă în stilul mansardei. Poate fi folosit pentru finisarea pasarelelor și pereților.
Puteți pune un șemineu în sufragerie și puteți așeza un covor frumos cu o canapea sau fotolii lângă el.
Un astfel de interior va părea confortabil. Șemineul este din cărămidă sau doar îl imită. În ceea ce privește tehnica, nu ar trebui să fie prea strălucitoare și strălucitoare. Este mai bine să așezați televizorul pe peretele opus canapelei.
Image
Image
Stilul loft se caracterizează prin utilizarea unor soluții neobișnuite. Deci, dacă aveți un blat de bar, atunci pe scaunele de bar puteți înlocui scaunele obișnuite cu cele vechi pentru biciclete. O valiză veche va face treaba bine. Vaza clasică de tip tradițional trebuie îndepărtată și înlocuită cu sticle de sticlă care pot fi vopsite cu vopsea acrilică. Aceste atingeri din interior îi pot oferi completitudine.
Image
Image
Lămpile arată elegant într-un astfel de interior, al cărui design este similar cu designul lanternei unui miner. De asemenea, lămpile cu diode ar trebui utilizate ca lumină de fundal în interiorul camerelor în stil mansardă. La alegerea tapițeriei de mobilier acordați preferință modelelor cu amprente de ziare sau inscripții neobișnuite. Fotografiile și picturile trebuie să fie alb-negru și vintage. Blana naturală sau falsă poate fi așezată pe podea sau pe perete ca alternativă la covoarele mari colorate.
Image
Image
Pentru informații despre cum să creați un stil mansardă într-un apartament cu o cameră, consultați următorul videoclip.