Stilul vintage a devenit tot mai popular în ultimii ani, datorită atmosferei calde și interesante pe care o creează în orice locuință. Atunci când vrei să ai un design interior vintage, trebuie să ții cont de câteva detalii foarte importante, cum ar fi obiectele de decor. Iată câteva sfaturi pentru a amenaja o casă în stil vintage:
Decorează în stil vintage folosind elemente unice
Atunci când amenajezi casa în stil vintage, trebuie să pui un foarte mare accent pe decorațiuni. Obiectele de decor trebuie să fie cât mai interesante și diferite pentru a crea acea atmosferă vintage pe care ți-o dorești.
Globurile pământești, telefoanele vechi, tablourile inspirate din marile creații ale secolelor trecute, sunt doar câteva exemple de decorațiuni pe care le regăsești într-o locuință amenajată în stil vintage. Din categoria decorațiunilor vintage poți alege clepsidre ieftine, pe care le poți poziționa pe rafturile din living, semnificând astfel trecerea lină a timpului. Acestea mai pot fi așezate lângă hărți și pot fi utilizate în camerele accesorizate cu tapet. Pentru a găsi decorațiuni cât mai originale poți să mergi și la târgurile de vechituri, unde cu siguranță vei găsi obiecte foarte interesante.
Iluminatul este foarte important într-o locuință în stil vintage
Pentru amenajarea casei în stil vintage trebuie să se țină cont de multe detalii importante. Unul dintre aceste detalii este iluminatul din fiecare încăpere. Lustrele și lămpile de diferite dimensiuni vor crea o atmosferă foarte intimă și primitoare, așa că ar fi ideal să alegi numai surse de lumină caldă. Lustrele, veiozele sau lămpile pot să fie în diferite modele și culori, atâta timp cât păstrează același stil cu restul locuinței.
Piesele de mobilier în stil vintage trebuie să inspire eleganță
Mobila dintr-o locuință amenajată în stil vintage trebuie să inspire eleganță și lux. Piesele de mobilier pot fi realizate din lemn masiv, cu linii curbe sau, din contră, pot fi alcătuite numai din linii drepte. Indiferent de alegere este important ca întreaga mobilă să fie în culori naturale, de cele mai multe ori în culoarea lemnului, în nuanțe închise sau deschise, în funcție de preferințe.
Covoarele vintage sunt în general de dimensiuni mari
Covoarele existente într-o casă amenajată în stil vintage sunt de obicei de dimensiuni foarte mari. Acest lucru este inspirat din moda anilor 20, atunci când încăperile aveau, de cele mai multe ori, o suprafață considerabilă. De asemenea, covoarele pot fi alese în diferite culori și pot avea texturi interesante, care să completeze ambianța vintage din locuință.
Decorul vintage este foarte permisiv
Opus stilului minimalist, designul interior de tip vintage poate să fie mai încărcat pentru că acest lucru nu deranjează din punct de vedere vizual. Rafturile sau alte piese de mobilier pot să fie pline de obiecte de decor de inspirație vintage, chiar dacă astfel se va crea o ușoară senzație de aglomerare. Cu cât sunt mai multe decorațiuni, cu atât încăperile vor deveni mai interesante și specifice stilului vintage.
Draperiile nu lipsesc dintr-o casă amenajată în stil vintage
Draperiile se numără printre piesele de rezistență într-o casă amenajată în stil vintage. De cele mai multe ori acestea sunt în culori diferite și oferă o senzație de solemnitate. Este foarte importantă alegerea materialului draperiilor astfel încât să se asorteze cu celelalte elemente textile din locuință.
Atenția la detalii și posibilitatea de a te inspira din istorie face din acest stil unul care readuce în prezent elemente din casa bunicii. Dacă ții cont de aceste sfaturi practice, vei reuși, cu un buget moderat, să amenajezi locuința în stil vintage, păstrând și o componentă practică, specifică actualității și modernismului. Amenajează locuința în stil vintage cu mobila potrivită de pe pe care o poți găsi aici:
Sursă: Digital Workforce
Sursă foto: Unsplash;