Inca un proiect de design interior realizat cu succes de arhitectul Cristian Patrascu. Este un design in stil modern-scandinav realizat intr-un apartament de 3 camere cu 90 mp utili, intr-un complex rezidential din Bucuresti.
In acest apartament cu 3 camere suprafata mare nu a fost ideal compartimentata in proiectul initial, astfel ca a devenit o provocare pentru designer.
Arhitectul a vrut sa tina cont de potentialul zonei largi de living dar sa ofere o delimitare in relatiile dintre holuri si zona de living propriu-zisa. Ca urmare, a introdus 2 biblioteci cu rafturi care permit iluminarea naturala si reprezinta un spatiu de depozitare extrem de util. Cea de-a treia biblioteca vine in sprijinul conceptului si este invadata de carti.
In intreaga amenajare, stilul specific este cel scandinav cu insertii ce aduc aminte de natura prin materiale ca lemnul, pluta, ratan, bambusul, diverse impletituri de lemn. Tapetul din spatele canapelei reprezinta o padure de stejari, accentuand legatura cu natura. Plantele naturale isi fac prezenta pe un intreg corp de biblioteca.
Conceptul de design al livingului este de a produce un spatiu flexibil cu multe variante de sedere, fie citind o carte la lumina unei lampi, fie pe pouf-ul ce poate fi deplasat oriunde in incapere.
Zona de living este divizata in 4 parti, prima fiind zona de la intrare, urmand dining-ul, zona de relaxare cu o canapea gri generoasa si zona de trecere unde gasim biblioteca.
Harta capitalei de pe peretele din dining este realizata din pluta si se poate decora in diverese moduri.
Culoarea cea mai intalnita este albul, accentele fiind furnizate de diferitele esente de lemn precum si de culorile tipic nordice: galbenul, verdele-menta, variatiunile de gri.
In dormitor revine tema naturii prin peretele tapetat cu o padure de mesteceni. Din nou, lemnul si albul comunica intr-o maniera moderna iar dressing-ul a fost realizat pana in tavan ca sa profite de intreaga inaltime a camerei.
Bucataria urmeaza conceptul din living, cu un alb predominant combinat cu diverse accente de culoare date de decoratiuni, obiectele de design sau tablourile cu diferite orase. Ca de obicei, lemnul apare pe alocuri cum ar fi blatul de lucru, manerele usilor, raftul pentru depozitari sau masuta rabatabila.
Corpurile de iluminat, toate avand un design diferit dar urmand acelasi concept, adauga o usoara nota industriala amenajarii.
S-a realizat o imagine unitara si spatioasa in toate incaperile. Apartamentul este alcatuit din spatii fixe dar si zone ce pot fi transformate si pot evolua in timp. In fiecare camera s-a pornit de la acelasi concept, cel al specificului scandinav cu o legatura cu elemente de natura.
Ultima camera, transformata in birou, e compusa din 2 zone de lucru. Politele si lampile individuale dau caracter acestor spatii. Accentele de culoare sunt oferite de corpurile de depozitare iar peretele tapetat are un design specific unui birou de lucru.
Bugetul total a fost de aproximativ 15000 euro, neincluzand finisajele care erau deja prezentate si nu au fost schimbate.
Date arhitect: