Design De Decor

Interior cameră de zi cu scări până la etajul al doilea: proiectare cameră DIY (foto și video)

December 30,2022 by Trepcea Maria

Dacă aveți norocul să aveți o casă cu două etaje sau un apartament pe mai multe niveluri, atunci problema plasării scării în sufragerie este probabil una dintre cele mai relevante pentru dvs. Ar trebui să aleg un astfel de aspect, care sunt avantajele și dezavantajele aici? Care ar trebui să fie scările din sufragerie?

Citiți despre toate acestea în articolul nostru!

Aspecte pozitive și negative

O scară deschisă în interiorul camerei de zi, ca orice altă idee pentru planificarea unui spațiu liber, are propriile sale caracteristici. Și înainte de a decide asupra alegerii acestui proiect, trebuie să cântăriți cu atenție avantajele și dezavantajele. La urma urmei, se dovedește că veți uni nu numai etajele, ci și membrii familiei.

Avantaje ale unei scări deschise

Datorită structurii scării deschise, întreaga suprafață a casei devine, parcă, un singur întreg și nu colțuri separate... Primul etaj este mai strâns legat de al doilea în termeni vizuali și acustici. Cu toate acestea, un astfel de pachet nu este întotdeauna un avantaj.

Sfat!

O idee interesantă este plasarea unei biblioteci sau a unei zone de recreere la etajul al doilea deschis.

Astfel, scara, pusă la vedere, parcă „invită” să urce la etaj pentru o distracție plăcută.

Scările ascunse din camera de zi vă permit să măriți materialul util al întregii locuințe: aterizările devin inutile, deoarece sunt înlocuite de podeaua camerei (adică sunt deja incluse în zona camerei)... O scară standard, în 2 martii, închisă va dura aproximativ 10 m², deoarece va fi necesar un spațiu separat pentru amenajarea acestor zone. În plus, cu o structură deschisă, există o oportunitate unică - să folosiți spațiul de sub ea! El poate fi „adus” să lucreze în favoarea camerei de zi, instalând acolo obiecte care nu necesită înălțime completă, de exemplu: fotolii;

măsuță de cafea;

televiziune;

echipamente muzicale;

bar sau bibliotecă.

Sfat!

Ce zici de designul camerei de zi cu șemineu și scară, unde un șemineu decorativ este situat pe partea de marș?

Arată foarte impresionant în fotografii!

În plus, o astfel de frumusețe poate fi făcută manual.

Eliberând scările de „închiderea” dintre doi pereți, îți simplifici viața și pentru că va fi mult mai ușor să aduci piese mari de mobilier la etajul superiordecât în ​​cazul unei scări închise. Dacă copiii dvs. sunt deja mari, atunci marginile treptelor și balustrada scărilor pot fi folosite ca loc pentru expunerea plantelor de interior, a diverselor colecții sau a altor accesorii mici..

Și, bineînțeles, latura estetică a unui astfel de aspect: puteți achiziționa sau realiza personalizat o structură de o formă complicată, cu un finisaj extraordinar, scări iluminate și alte soluții interesante... Originalitatea este mereu la modă!

Contra unei scări deschise

Cu o scară deschisă, camera de zi devine un fel de loc de comunicații, preluând pe deplin rolul unei săli. Nu va mai fi o cameră privată, deoarece nu există izolație între primul și al doilea etaj, iar acesta este un zgomot suplimentar. Scara, care este vizibilă din sufragerie, necesită o execuție mai îngrijită și mai frumoasă decât cea plasată într-o cușcă. La urma urmei, este un element al designului general al camerei.

O astfel de structură va trebui păstrată constant în ordine. În casele private, se practică adesea depozitarea lucrurilor sub scări pentru a „le aduce mai târziu” - așa domnește dezordinea în sufragerie.

Așadar, am luat în considerare toate avantajele și dezavantajele acestui aspect spațial. Ți se potrivește un interior cu o scară în sufragerie? Dacă da, atunci ghidul de proiectare de mai jos vă va fi de ajutor.

Alegerea unei scări către sufragerie

După cum am spus deja, o scară deschisă necesită o atenție deosebită: prudență în alegerea structurii, materialelor și finisajelor. Ea poate decora și cea mai ceremonială cameră din casa ta și o poate distruge fără speranță. Sperăm că sfaturile noastre vă vor ajuta să le preveniți.

Forma scării

În sufragerie, puteți utiliza scări de diferite tipuri, fiecare dintre ele având propriile sale caracteristici.

Dar nu uitați că va trebui să alegeți, totuși, pe baza disponibilității spațiului liber.

Scara cu un singur zbor - are forma cea mai simplă, ocupă puțin spațiu, este ușor de fabricat, astfel încât prețul pentru aceasta nu este exorbitant. Estetica poate fi atribuită și aspectelor pozitive - materialul și modul de finisare pot fi oricare! Cu toate acestea, un marș nu este convenabil pentru toată lumea, deoarece nu există o platformă intermediară în el.

O scară cu două zboruri este cea mai confortabilă structură, deoarece oferă o platformă inter-zbor care reduce înălțimea zborului. Acest lucru face scările mult mai sigure, ceea ce este foarte important dacă există copii sau persoane în vârstă în casă. Dar, din păcate, locul pentru plasarea acestuia va fi necesar de multe ori mai mult decât în ​​primul caz.

Șurubul este destul de compact, îngrijit și estetic plăcut. Tentația de a instala o astfel de scară în cameră este mare, dar am dori să vă reamintim câteva precauții: Dacă sunt persoane în vârstă sau persoane cu dizabilități acasă, modelul cu șurub nu este cea mai convenabilă opțiune. Și aici, de exemplu, un șurub suplimentar scara la mansarda din sufragerie este perfect acceptabil. De asemenea, mai multe persoane nu se pot deplasa de-a lungul zborului elicoidal. Dacă totuși ați decis să instalați doar o astfel de scară, atunci cea mai bună opțiune este o construcție cu o cotă de 90 ° și trepte înfășurate sau o platformă intermediară.

Atenţie!

În secțiunea interioară a virajului, lățimea treptei nu trebuie să fie mai mică de 10 centimetri.

Scările fără balustrade sunt o altă tendință de modă. Avantajele includ un efect vizual interesant și un minim al zonei necesare pentru instalarea structurii. Dar astfel de modele sunt departe de a fi sigure, deci este mai bine să le folosiți acolo unde trăiesc adulți sănătoși.

Sfat!

Este posibil și necesar să fixați o scară fără scări: pentru aceasta trebuie să o sprijiniți cu o parte de perete și să fixați balustrade speciale de perete.

Mai jos puteți vedea cum arată aceste dispozitive.

O altă soluție interesantă este un living cu pas de rață, cu o scară la etajul al doilea. Acesta este momentul când benzile de rulare sunt împărțite în dreapta și stânga și sunt fixate alternativ. Acestea sunt realizate într-o formă trapezoidală și se suprapun reciproc.

Important!

Suprafața benzilor de rulare trebuie să fie rugoasă pentru a preveni alunecarea și, în consecință, rănirea.

În acest scop, puteți utiliza și tampoane speciale din lemn, metal, cauciuc sau plastic.

Locația scării

În majoritatea cazurilor, proiectarea unui living cu o scară este planificată astfel încât marșul să fie situat lângă intrarea în cameră, pe perete. Adică se obține un fel de compromis - un design parțial deschis.

Poate că aceasta este cea mai convenabilă opțiune, deoarece calea către scări nu trece prin întreaga cameră de zi - se dovedește a fi ușor accesibilă din hol și, astfel, își îndeplinește perfect funcția de comunicare.

Dacă zborul scărilor va fi situat departe de intrarea în cameră, atunci spațiul adiacent acesteia nu poate fi folosit pentru mobilier sau echipament, deoarece va fi ocupat de trecerea la urcarea la etajul al doilea. În plus, adevăratul scop al sufrageriei va fi încălcat - se va dovedi deja a fi o „curte” de plimbare.

Sfat!

Această soluție nu este recomandată dacă camerele copiilor se află la etajul superior.

Tânăra generație are probabil prieteni care îi vizitează, intră și ies din casă foarte des.

Și dacă adulții apreciază liniștea, atunci este mai bine să preferați prima metodă de așezare a scărilor.

De asemenea, scara poate fi instalată în mijlocul camerei ca element care împarte spațiul în zone separate. Această opțiune de aspect este rațională atunci când este necesar să se facă o margine condiționată, de exemplu, între sufragerie și sufragerie (între bucătărie și sufragerie).

Important!

Indiferent de opțiunea pentru amplasarea scărilor pe care o alegeți, amintiți-vă că abordarea acesteia ar trebui să fie întotdeauna lipsită de mobilier și elemente structurale ale casei.

Decor și iluminare

În ceea ce privește latura estetică a problemei, aici totul este individual. Vă putem oferi doar să priviți fotografiile, care arată camerele de zi cu scări către etajul al doilea. Poate că în ele veți găsi soluții și idei interesante pentru dvs.

Cu toate acestea, aș vrea să menționez încă un punct - acesta este iluminatul scării.

Trebuie remarcat faptul că două obiective pot fi urmărite aici:

Confort și siguranță. Acest lucru nu este atât de dificil de realizat: este suficient doar să oferiți un nivel normal de iluminare a scărilor și să vă apropiați de acesta.

Notă!

Iluminarea marșurilor nu trebuie să fie prea dură, pentru a nu obosi ochii.

Este bine dacă este o gamă caldă, aproape de lumina zilei.

Crearea efectelor de lumină neobișnuite. Din fericire, tehnologia modernă vă permite să experimentați și să obțineți rezultate uimitoare! Dovadă în acest sens sunt fotografiile camerelor de zi de mai jos.

Ieșire

Atunci când alegeți un design de cameră de zi cu o scară deschisă, ar trebui să fiți conștienți de faptul că rolul tradițional al camerelor individuale și al scării în sine se schimbă complet. Camera de zi devine axa centrală a casei, în jurul căreia se învârte viața gospodăriei - un fel de foaier care îi adună pe toți între treburile casnice.

Deci, astfel de decizii trebuie luate ținând cont de dorințele oamenilor care vor locui în casă. Și în videoclipul prezentat în acest articol, veți găsi informații suplimentare despre acest subiect.


About author



Leave a Reply