Designerii continuă să se bazeze pe naturalețea texturii și a materiilor prime. Având în vedere acest lucru, piatra decorativă este „arma” lor preferată, non-secretă. În cea mai mare parte, el este complet natural și are o estetică expresivă, autosuficientă.
În acest caz, în ce se deosebește o piatră decorativă de una naturală sălbatică?
Prin ceea ce îl produce omul, folosind amestecuri și forme speciale. În același timp, desenul produsului repetă în detaliu tăierea analogilor naturali. Adică o piatră artificială - demn de înlocuire travertin, ardezie, granit și multe altele pietreși minerale.
Tipuri de piatră decorativă și tehnologie de producție
Au învățat să facă piatră artificială mult timp. Meșterii din Evul Mediu au adăugat firimituri din tuf, dolomit, marmură la soluția de beton, obținând un material de construcție durabil, nobil.
Astăzi, piatra artificială este o țiglă destul de ușoară, care este presată dintr-o varietate de compoziții. În funcție de componentele principale, piatra decorativă poate fi:
tencuială,
ceramică,
beton,
acril,
poliester.
În plus, piața oferă o piatră „lichidă” sub formă de pulverizare, care este utilizată pentru a acoperi blaturile și blaturile de bare. Și, de asemenea, furnir flexibil de piatră: nu numai pereții, ci și fațadele mobilierului și blaturile sunt decorate cu el.
Aditivii specifici conferă proprietăți suplimentare pietrei de față. De exemplu, perlitul vulcanic crește rezistența anticorozivă, iar argila expandată sau piatră ponce face produsul mai ușor. Când se adaugă funingine și oxid de fier la compoziția masei, se obține o piatră îmbătrânită la modă.
În ciuda abundenței texturilor, plăcile decorative din piatră sunt produse aproape în același mod: soluția selectată este turnată în matrice, nuanțată, uneori arsă, acoperită cu impregnări sau glazură. Procesul este simplu, poate fi ajustat acasă achiziționând o matriță specială din silicon.
Pentru lucrări în aer liber, cel mai adesea se utilizează plăci pe bază de beton. Și în interior folosesc în principal piatră artificială din gips, un mineral neutru din punct de vedere ecologic.
Avantajele pietrei decorative
Toate felurile piatră artificială combina aceste calități:
disponibilitate, material de finisare relativ ieftin; ușurința instalării; îngrijire fără pretenții; rezistență la mucegai și la foc; durabilitate (producătorii oferă o garanție de cel puțin 10 ani); o gamă impresionantă de nuanțe și texturi.
Dacă piatra este realizată din gips, argilă, nisip, atunci adăugați această listă prietenoasă cu mediul și hipoalergenicitatea.
Caracteristici ale utilizării pietrei artificiale
Datorită varietății de modele și culori, piatra decorativă este un adevărat „must have” al unui interior modern.
Dacă folosiți o piatră, aceasta devine mai puțin blandă, - mai variată și - mai convingătoare, dar - mult mai confortabilă.
Mulți sunt greu de imaginat fără cu fața spre piatră... De exemplu, într-o casă mediteraneană, aceasta este o stilizare a pietricelelor sau bolovanilor, lustruiți de mare. În alpin - sub resturile de munte. În interior, Provence arată ca gresie, arsă la soare. În limba engleză, arată ca o cărămidă strictă de culoare cireș.
Piatra artificială, lucioasă și-a făcut loc chiar și în acest „patrimoniu” de metal și sticlă.
Piatra este cu siguranță un instrument unic pentru crearea unui mediu extraordinar, dar nu ar trebui să ieșiți din plin. Dacă tăiați pereții de sus în jos cu plăci de piatră, veți obține o criptă, o cramă, o temniță ... Dar nu un spațiu de locuit.
Înfruntarea cu piatră decorativă rezolvă mai multe probleme. În primul rând, este pitoresc, elegant și prestigios. În al doilea rând, cu ajutorul unei pietre, o puteți face mai voluminoasă și mai expresivă.
Pe hol, plăcile sunt de obicei utilizate stilizate ca calcar, gresie, zidărie.
Stâncă decorativă arată spectaculos atunci când este combinat cu alte tipuri de finisaje - tencuială, panouri din lemn, tapet în relief.
În hol, plăcile de piatră sunt utilizate, în cea mai mare parte, pentru placări fragmentare. Clinkerul decorativ, gresie, cuarțit subliniază colțurile, ușile, secțiunile peretelui din jurul cadranului, oglinzile, picturile, umerașele.
Apropo, dacă un perete acoperit cu piatră șlefuită este completat cu un ceas retro mare, o bancă „de stradă” și o lampă la felinar, veți obține o „alee” urbană sinceră care să ducă în adâncul apartamentului.
Piatra este asociată cu fiabilitatea și siguranța. Dacă este prezent în sufragerie, gospodăriile se simt mai încrezătoare, „ca în spatele unui zid de piatră”.
Și piatra este asociată și cu focul, cu căldura vetrei. Bărbatul a purtat amintirea tandemului unui incendiu și a unei pietre din vremurile peșterii, nu degeaba șemineele sunt astăzi acoperite cu dărâmături și tăieturi.
Cu toate acestea, nu numai portalurile de șemineu sunt decorate cu plăci pentru granit, cărămidă sau stâncă.
Nișe cu iluminat, rafturi, vitrine de sticlă, un fragment de perete cu panou TV sau în spatele unei canapele sunt confruntate cu piatră decorativă.
Datorită structurii sale, piatra decorativă absoarbe multă lumină. Prin urmare, designerilor li se recomandă să îl alterneze cu tencuială ușoară sau tapet. Amintiți-vă, de asemenea, că finisarea cu piatră artificială va necesita dispozitive suplimentare și un scenariu de iluminare bine gândit.
Piatra decorativă este deosebit de bună într-un studio. Poate că acesta este cel mai simplu, cel mai bugetar, mod relevant de a împărți o casă în locații.
Piatra decorativa in dormitor
Aici piatra va deveni un talisman: va calma, potoli, va evoca amintiri despre ceva drag, cu adevărat natural.
Un pat solid, solid se potrivește perfect cu pereții acoperiți cu cărămizi decorativeși, de asemenea, cu grinzi de lemn, chesoane, aplice sub formă de candelabre.
În dormitor, este mai bine să nu folosiți plăci de piatră cu o suprafață lucioasă pentru a evita pâlpâirea „rece”, deranjantă. Și nu uitați să subliniați fragmentul confruntat cu piatră cu lămpi, care va face textura mai moale și mai caldă.
De obicei, o piatră este folosită pentru a decora peretele din spatele tăbliei sau un colț cu o măsuță de toaletă și o oglindă. Spre deosebire de hol, unde tranzițiile de la piatră la tencuială se efectuează folosind margini rupte, deversări, alte tehnici mai puțin vizibile sunt folosite în dormitor. De exemplu, denotați zidărie muluri.
Piatra decorativa in camera copiilor
Respectarea mediului, siguranța plăcilor din piatră artificială i-au oferit și o trecere și aici.
De asemenea, este important ca cu ajutorul unei pietre să poți întruchipa complotul basmului tău preferat. Să zicem, creați un „castel al prințesei”, „peștera lui Ali Baba”, „temnița gnomilor”, „grota subacvatică”.
Este ușor de așezat mozaicuri, panouri cu pietricele artificiale, pietricele de vopsit pentru melci și buburuze, decorați un peisaj pe perete cu un cadru de pietre, o nișă cu jucării.
Dacă vorbim despre camera unui adolescent, atunci cărămida artificială de pe desktop va disciplina, îl va chema la comandă. Și pentru a avea ceva în comun cu jucăriile mai vechi - modele de mașini, un glob și aparate steampunk.
Piatra decorativă în bucătărie / sufragerie
Metode de integrare cu succes a pietrei în spațiu de bucătărie destul. De exemplu, imitația zidăriei rustice plită transformă acest segment de lucru într-un aragaz rusesc colorat sau un șemineu antic.
Și nișele de bucătărie acoperite cu piatră decorativă vor face ca bucătăria să arate ca o cafenea veche, mai ales dacă blaturile brutale și ustensilele din fontă apar cu ele în ansamblu.
Pentru bucătărie, alegeți plăci de piatră impregnate cu compuși de protecție. Produsele poroase și libere absorb apa și sunt mai greu de curățat.
Nu este interzisă utilizarea ornamente decorativeși în contextul stilurilor interioare ultra-moderne. Piatra în relief de nuanță maroniu-roșiatică, verzui, este excelent combinată cu sticlă și metal, declanșează strălucirea aparate de bucatarie, face loftul și hi-tech-ul mai cordial, mai intim.
Piatra decorativa in baie
O piscină naturală săpată în stânci - așa ar putea arăta o baie cu gresie.
Lemnul, piatra, cărămida, lutul sunt materiale tradiționale pentru construcția clădirilor rezidențiale. După ce au migrat de la exterior la interior, acestea sunt folosite și pentru decorarea interioară. Mulțumită dezvoltării procese tehnologice, creând tot felul de nuanțe, dimensiuni și texturi pentru decor, piatra artificială din interior a devenit o tehnică preferată a decoratorilor, iar diferite zidării au devenit accente puternice care fac ca un spațiu de locuit să fie individual. Utilizarea unui analog artificial al pietrei naturale face posibilă menținerea interiorului casei într-o mare varietate de stiluri, de la stilul Imperiului, ca o imitație a grecului antic, până la orice variație a minimalismului modern.
Piatra artificiala la interior
Șemineu și coș de fum finisate cu piatră artificială neagră
Caracteristici care aduc beneficii
Spre deosebire de piatra naturală, versiunea sa artificială are avantaje semnificative:
Cântărește mai puțin, ceea ce înseamnă că poate fi atașat la structuri mai ușoare;
Necesită un consum redus de lipici;
Sunt prezentate o gamă largă de dimensiuni și o paletă de nuanțe, ceea ce face mai ușoară alegerea opțiunilor pentru interiorul dorit.
La finisarea suprafețelor cu material din piatră artificială element important, având o funcție decorativă suplimentară, chitul devine. După raportul de culoare, poate:
mențineți tonul principal;
să fie mai ușor decât tonul principal;
să fie mai întunecat decât tonul principal.
Lățimea îmbinării umplute cu mortar este determinată în funcție de dimensiunile fragmentelor de piatră și variază de la 3 la 15 mm.
Prima opțiune este utilizată atunci când este necesar să se facă zidăria fundalul interiorului. Al doilea - dacă un panou decorativ este realizat din fragmente de piatră artificială, care este centrul camerei.
A treia opțiune este cusăturile deprimate, limitând fragmentele proeminente prin adâncimea lor. Se folosește atunci când se utilizează un material ca o piatră „sălbatică” pentru a evidenția zidăria, pentru a sublinia textura complexă a pietrei.
Decor din piatră în interior
Tipurile și opțiunile de culoare ale pietrei artificiale sunt utilizate în interior premise diferite acasă. Piatra decorativă din beton din interiorul camerei de zi este utilizată pentru decorarea pereților, suprafețe verticale mari. Cu cât spațiul de zidărie este mai mare, cu atât sunt mai mari fragmentele de piatră, cu atât rezultatul final arată mai avantajos.
Portaluri de șemineu și coșuri de căsuțe de cabane, decorate cu imitație de buta, lăsând prin a doua lumină spre grinzi de tavan, arata ca o capodopera terminata. Iar stropile rare de dungi de piatră de pe peretele central al sufrageriei sunt opera unui amator.
Moda pentru deschideri împodobite cu bucăți mici de cărămidă este un lucru din trecut. Astăzi, a urma stilul înseamnă a folosi blocuri mari de piatră artificială.
Piatra decorativă din interior, care a absorbit organic stilul rustic, se găsește în decorarea suprafețelor verticale mici: coloane, baza blatului barului, insula bucătăriei. Zidăria clasică arată spectaculos, arcadele sunt decorate cu zidărie largă asemănătoare unei grinzi, reproducerea aranjamentului natural haotic al pietrei sălbatice.
Cu toate acestea, nu trebuie uitat că chiar și haosul este supus legilor armoniei. Prin urmare, înainte de a efectua lucrarea, este necesar să faceți o schiță, să așezați piatra pe o suprafață orizontală și să o transferați cu exactitate pe obiectul care urmează să fie decorat.
Dacă proiectați interiorul unui apartament în stilul mansardă, atunci trebuie amintit faptul că mansarda este atelierele din fabricile vechilor fabrici transformate în locuințe. Pereții din cărămidă neplăcută sunt moștenirea producătorilor care au economisit pe decorarea interioară, care a devenit „cartea de vizită” a acestui stil. Mansarda necesită o cărămidă roșie închisă „îmbătrânită” sau imitație de piatră artificială pe toți pereții unui spațiu deschis mare.
Hol: „epoca peșterii” sau modernitate
În interiorul acestei camere, merită să folosiți piatră decorativă în interior atunci când decorați pereții, așezați una sau mai multe suprafețe cu aceasta sau, decorând un spațiu mare al zonei de intrare, așezați bolovani independenți, pietre care susțin în mod ideal etno sau stilul minimalismului.
De asemenea, o tehnică interesantă, dar consumatoare de timp pentru decorarea holului, este dispozitivul de la baza podelei canalelor de mică adâncime cu lămpi încorporate. Aceste canale sunt umplute cu „pietricele” artificiale sau așezate cu o piatră decorativă ca un pietruit sau un pavaj.
La culoare cu finisajul final al podelei, canalele sunt închise cu sticlă călită, care este, de asemenea, utilizată pentru construirea treptelor de sticlă, iar „fereastra” transparentă este decorată cu un cadru metalic. Lumina care vine de pe podeaua holului o face neobișnuită, aduce o notă de mister.
Dormitor alb în piatră: liniște, confort și somn sănătos
Tonul ideal al pietrei din interiorul dormitorului este alb, lăptos, ecou cu decor textil ușor, detalii forjate, vopsit cu culori deschise, patină.
Decorarea unui dormitor cu cărămizi artificiale tonuri calme va oferi confort psihologic. Culorile saturate întunecate pot crea o atmosferă interesantă, mai ales dacă șederea în acest spațiu este de scurtă durată, dar pentru o odihnă bună este necesară o cameră luminoasă și neutră.
Unul dintre pereții dormitorului este rustic sau stil scandinav puteți aranja un portal fals pentru șemineu montând o nișă de gips-carton de dimensiuni adecvate și decorându-l cu zidărie decorativă din piatră.
Este ușor să decorați spațiul interior al unei nișe cu lumânări dimensionale, potrivite sau spre deosebire de finisajul general, pentru a instala acolo un analog electric al vetrei sau un șemineu. După ce ați conceput un element similar al decorului interior al zonei de dormit, vă veți oferi seri confortabile și lumina caldă și sigură a unui foc viu.
Decor din piatră în condiții extreme: bucătărie și baie
Utilizarea pietrei artificiale pentru decorarea pereților camerelor cu umiditate crescută sau fluctuații accentuate regim de temperatură(baie și bucătărie) necesită o abordare specială și câteva precauții.
Deși piatra artificială are caracteristici de rezistență și performanță mai mari în comparație cu tipurile naturale de granit sau marmură, este încă susceptibilă la efectele distructive ale apei, temperaturilor ridicate și aburului fierbinte.
Bucătărie cu piatră
Prin urmare, dacă dorința de a avea un perete din cărămizi artificiale în bucătărie este grozavă, atunci este mai bine să nu-l așezați lângă aragaz, pentru a nu pierde timpul îndepărtând petele de grăsime sau pentru a-l trata cu compuși de protecție speciali. (lacuri, hidrofugi).
Dacă folosiți piatră în interiorul unei băi, atunci utilizarea acesteia presupune prezența unui spațiu volumetric, deoarece o cameră mică, căptușită cu fragmente de piatră, va părea și mai mică și înghesuită.
Dacă dimensiunile băii permit acest lucru, atunci este destul de justificată utilizarea zidăriei, a plăcilor de format mare pentru stilurile care personifică secolele XX și XXI sau a coloanelor cu capiteluri, inserții în relief, sculpturi care transformă camera în băi antice.
Forme mici folosind piatră decorativă
Apa curgătoare adaugă o poftă specială în interiorul spațiului de relaxare: sunetele ușoare de murmurire calmează, acordați-vă o dispoziție creativă, armonizați starea sufletească interioară a unei persoane, iar cei mai mici vapori de apă umezesc aerul uscat. Prin urmare, dispozitivul unei fântâni de casă nu numai că poate decora camera, ci și poate îmbunătăți sănătatea locuitorilor.
Atunci când decorați un perete cu o fântână cu o piatră artificială, este necesar să completați structura cu o suprafață verticală de sticlă peste care să curgă curenții de apă.
O barieră transparentă din punct de vedere vizual nu este vizibilă, dar este mai ușor să o păstrați curată, deoarece se formează dungi de var pe suprafața pietrei din contactul prelungit cu apa. Sticla va proteja zidăria de umezeală, va preveni distrugerea structurii, dar aspectul general nu va avea de suferit - în casă va exista o cascadă reală, nu artificială.
Dacă găsiți o eroare, selectați o bucată de text și apăsați Ctrl + Enter.
O persoană este aranjată în așa fel încât să se străduiască întotdeauna să obțină confort și confort în casa sau apartamentul său. În zilele noastre, oamenii tratează această problemă cu o îngrijorare specială: își echipează casa cu tot felul de facilități și, bineînțeles, încearcă să creeze o atmosferă caldă și sinceră.
Cum obțineți rezultatul dorit? Pentru a stiliza și decora interiorul, astfel încât să fie plăcut să vă relaxați în tăcere după o zi grea la serviciu, să petreceți timp uitându-vă la televizor cu familia sau să invitați o companie zgomotoasă de prieteni în weekend. Există multe răspunsuri la această întrebare. Dar cea mai originală dintre ele va fi utilizarea pietrei artificiale.
Utilizarea pietrei artificiale decorative în interior
Piatra este un element decorativ unic în interior. Înnobilează orice cameră, creează un aspect elegant, elegant, se potrivește armonios atât în stilul clasic, cât și în cel modern. Datorită unui spectru larg de culori și a diverselor texturi, piatra decorativă din interior va deveni un punct culminant unic, va adăuga rafinament și farmec. În plus, piatra este un material ecologic și rezistent la uzură, cu proprietăți antistatice. Acest lucru îl face nu numai plăcut din punct de vedere estetic, ci și multifuncțional.
Decorarea suprafețelor cu piatră decorativă în bucătărie este decizia corectă. Deoarece nu conține substanțe nocive, nu atrage praful, nu absoarbe grăsimile, este rezistent la umiditate și împiedică apariția mucegaiului. În plus, este ușor de curățat - poate fi procesat detergent sau frecați cu o cârpă sau perie. Decorarea pereților cu piatră decorativă în bucătărie nu va fi numai pentru dvs. decor frumos, dar vă va salva și de multe probleme de zi cu zi.
Șemineul este considerat pe bună dreptate un simbol confort la domiciliu... În esență, este modern Acasă... Păstrează căldura, aduce calm și echilibru în casă. Piatra decorativa si semineu - cea mai bună combinație pentru decoratiuni interioare. Doar în acest caz este o piatră care poate rezista temperaturi mariși creșterea transferului de căldură. În plus, șemineul capătă un stil șic, regal aspect... Această piatră va fi un plus excelent pentru șemineele naturale sau electrice.
O lampă de piatră este o piesă de mobilier unică cel puțin pentru că nu se acumulează praf pe ea. Merită să vorbim despre aspectul estetic al unei astfel de lămpi? Fără îndoială, va deveni un element de finisare excelent pentru orice compoziție interioară.
Decorul pereților curbați și al suprafețelor semicirculare cu piatră este o inovație în designul interior. Soluția acestui autor va sublinia originalitatea premiselor. În ciuda descoperirii recente a acestei metode de decorare, a devenit incredibil de populară printre estetici și cunoscători ai gustului rafinat.
Puteți folosi piatra decorativă în interiorul holului, și anume în stilizarea oglinzilor. O oglindă este cea mai misterioasă și enigmatică piesă de mobilier. Are propriul său caracter și o anumită aură. Utilizarea pietrei artificiale va ajuta la umplerea armonioasă și ușoară cu eleganță a unei suprafețe oglinzii de orice formă.
Decorarea arcurilor, precum și a colțurilor de perete, este populară. Arcuri de piatră servesc drept protecție excelentă pentru colțuri împotriva zgârieturilor și așchiilor. Arcurile sunt complet împodobite cu piatră, uneori parțial sau decorate cu inserții rare. Simplitatea lucrării acestei decorațiuni constă în faptul că elementele de acoperire din piatră sunt dezasamblate, creând impresia unui ornament vechi distrus. Alegând diferite culori ale pietrei, veți aduce o bucată de modernitate în interior.
Saune, piscine, grădini de iarnă
Din această perspectivă mare importanță are culoarea pietrelor artificiale. Alegând o nuanță de piatră pentru piscină, puteți sublinia în mod favorabil adâncimea de albastru și ușurința flori albastre... Tonurile bej calde sunt potrivite pentru saună, iar piatra gri sau maro pentru seră. Dacă doriți să adăugați măreție și lux, este necesar să efectuați finisarea cu piatră a scărilor și să "aliniați" coloanele. O astfel de soluție va fi întotdeauna originală și prezentabilă. În plus, trebuie să vă confruntați cu scările într-o casă în care există copii. Deoarece este sigur, respinge praful și murdăria.
În fiecare an, utilizarea pietrei decorative se folosește din ce în ce mai mult. De exemplu, proiectarea grădinițelor și a instituțiilor școlare. Piatra conferă armonie și farmec fiecărui interior, așa că va corespunde întotdeauna tendințelor modei. Pe site-ul nostru web puteți vedea exemple de utilizare a pietrei decorative în interior, ale cărei fotografii sunt postate în partea de jos a paginii. Și, de asemenea, un catalog cu opțiuni de finisare și prețuri accesibile atractive. Compania noastră garantează cea mai înaltă calitate a muncii efectuate. Și specialiștii noștri cu înaltă calificare vă vor ajuta să alegeți tipul și soluție de culoare piatră care va fi primul pas către crearea capodoperei casei tale.
50 de fotografii cu noutăți de piatră decorativă pentru interior
În acest articol vă vom spune despre piatra decorativă din interior. 141 de fotografii ale holului, bucătăriei, sufrageriei și balconului sunt atașate sub formă de galerii speciale.
Articolul este împărțit în mod convențional în două părți.
Prima secțiune conține sfaturi privind selectarea materialelor de finisare pentru interior, un tabel de compatibilitate cu diferite stiluri.
În al doilea capitol, informații pentru cei care vor să știe cum să decoreze holul cu piatră decorativă și tapet. Sunt atașate galerii foto cu design. În plus, vom discuta despre aplicație în bucătărie, în sufragerie și pe balcon. Toate informațiile sunt însoțite de exemple de modele sub formă de imagini.
În stil modern
Pentru început, să definim ce este o piatră decorativă în interior. Fotografie cu aceasta material de față pentru decorațiuni interioare, realizate dintr-un amestec special care este cultivat pe beton, observați pe paginile articolului curent.
În exterior, piatra seamănă cu una reală, iar texturile, culoarea și densitatea pot fi diferite - este posibil să se imite roca de coajă, marmură, travertin. De fapt, ca materie primă, acest tip de placare este o țiglă, deoarece o parte a acesteia este întotdeauna plană pentru a fi fixată la suprafață.
Mulțumită tehnologii moderne există un număr imens de tipuri de materiale pe piață. La vânzare, împreună cu o piatră bună, se vinde un numar mare de falsuri. Pentru a nu cădea în ghearele escrocilor și a nu cumpăra produse de calitate scăzută, vă recomandăm să acordați atenție:
Costul bunurilor. Dacă vedeți că unele modele sunt mult mai ieftine decât omologii de pe piața medie, este foarte probabil ca acestea să fie fabricate din materii prime de calitate scăzută. Acest lucru afectează viața pietrei;
pictarea peste cuburi individuale. Acordați atenție eșantioanelor produsului din magazin: vopseaua de pe unele cuburi nu trebuie să cadă pe altele, nu ar trebui să aibă pete și pete. Toate elementele trebuie vopsite individual. Dacă nu este cazul, acesta este un eșantion de calitate slabă.
Factorii importanți vor fi:
asigurați-vă că piatra lipsește prin găuri... Prezența lor reduce semnificativ durata de viață a produsului și este un defect de fabricație;
geometrie corectă. Asigurați-vă că piatra este nivelată pe toate părțile. În caz contrar, zidăria se va dovedi strâmbă, chiar și cu îmbinarea;
felie. Dimensiunea celor mai mari particule nu trebuie să depășească 5 mm. În caz contrar, există o probabilitate foarte mare de așchiere în timpul instalării;
partea din spate este canelată. O piatră artificială bună are astfel de elemente cu o diferență de aproximativ 3-4 mm. Sunt necesare pentru o mai bună aderență.
Piatra artificială poate fi lipită pe tapet?
Mulți oameni au o întrebare - este posibil să lipiți dale decorative din piatră pe tapet. Răspunsul, din păcate, este nu, datorită fiabilității învelișului de perete. De regulă, majoritatea speciilor sunt plasate pe o suprafață pre-amorsată.
Dacă vorbim despre pânze de hârtie, atunci acestea sunt prea slabe din punct de vedere structural pentru a ține piatra artificială și se îmbibă sub lipici. Imagini de fundal din vinil au o aderență slabă, respectiv finisajul va cădea.
O opțiune excelentă este combinarea pietrei artificiale și tapetului în designul interior, combinația lor fiind destul de acceptabilă.
Bucătăria este un loc în care materialele de finisare trebuie selectate cu atenție. Vaporii și stropile sunt foarte periculoase pentru pereți, astfel încât o piatră decorativă în bucătărie este o soluție bună.
înainte de așezare, este necesar să amorsați suprafața pentru a-i crește aderența;
pentru fixare, puteți utiliza lipici pentru țiglă sau cuie lichide, în funcție de greutatea pietrei în sine;
după așezare, cel mai bine este să lăsați suprafața timp de 10-12 ore pentru a se usca complet.
Urmați aceste reguli:
Bucătărie - camera nu este de obicei prea mare. Dacă folosești piatră decorativă pentru a acoperi toți pereții, vei obține ceva de genul unei temnițe medievale. Dacă doriți să obțineți un astfel de efect, atunci este recomandat să vă gândiți la o nișă cu foc viu - arată foarte impresionant. Dacă vrei ceva mai modern, atunci combină tapetul și piatra.
Pentru o combinație competentă, împărțirea bucătăriei în zone nu dăunează.
Opțiunea ideală este designul „ șorț de bucătărie”Materiile prime grosiere sunt partea bucătăriei în care se gătește și se spală. Orice altceva poate fi lipit cu foi de vinil.
24 de idei de bucătărie
Piatra decorativă din interiorul bucătăriei, precum și din hol, respectă aceleași legi - camera este mică, prin urmare excesul de piatră poate complica oarecum percepția. Pentru decorare, este recomandabil să folosiți tonuri deschise, pozitive - sunt mai prietenoase și mai pofte.
Umiditatea constantă în bucătărie poate deteriora într-o oarecare măsură acoperirea.
În stil neoclasic
Lângă fereastră
Întregul întreg
Combinație grozavă
Lemn și piatră
Cu arc
Lângă pervazul ferestrei
Iluminat din spate
În spatele canapelei
Cu coloane pe laturi
Sub zidărie
În culori vii
Combinat cu camera de zi
Cu mobilier gri
CU tencuiala decorativa
Cu iluminare
Zonarea spațială
Combinat cu lemn
Cu mobilier lăcuit
Ghișeu de bar
Cu tipare
În galben
Pentru mai multe persoane
Cu bucătărie Maria
Aranjament cu piatră decorativă și tapet - galerie de soluții de succes
Aici puteți vedea cum bucătăria este decorată cu piatră decorativă și tapet. Galeriile foto cu opțiuni reflectă un număr mare de idei pe care specialiștii noștri le-ar putea găsi.
Combinație de alb și gri
Articulația de colț
Panou
CU tavan întins
Pe bucătărie
În spațiu deschis
Cu mobilier ușor
În Brejnevka
Cu gresie pe podea
Stil Provence
Cu o textură plană și tapet vopsibil
Încadrată
Cu rafturi
Cu coloană și șemineu electric
Decorarea coridorului cu piatră decorativă
Puteți decora pereții folosind piatră decorativă în interiorul holului (foto de mai jos) în două moduri - utilizați o singură placare sau combinați-o cu tapet tipuri diferiteși structuri.
Acele pietre care imită textura de ardezie și cărămizi au început să fie la cea mai mare cerere. De asemenea, sunt populare marmura și dolomita. Marea popularitate a unui astfel de interior a venit din cultura lofturilor - zidărie acolo este considerată cea mai competentă soluție vizuală.
Există o astfel de piatră decorativă pe hol:
gips (turnat sau turnat);
ciment;
cărămidă (ceramică);
aglomerat.
Nu degeaba holul este considerat fața apartamentului - acesta este primul lucru pe care îl vede cineva când intră în cameră. Cel mai bine este pentru ea să combine nuanțe - asta este mult mai mult metodă eficientă creând adâncimea culorii și, în consecință, volumul camerei. Este recomandabil să folosiți culori neutre, cum ar fi maro, bej, acestea se vor potrivi exact în designul interior al holului cu piatră artificială.
Puteți experimenta pulverizarea, care se recomandă să fie mai întunecată decât piatra principală. Alternativ, selectarea conturului de-a lungul marginilor prin metoda pigmentului (în acest caz, când sursa de lumină lovește pigmenții, vor începe să strălucească).
Exemple de finisare pe hol - fotografie și design interior
În această secțiune, puteți vedea cum să utilizați corect piatra decorativă pe hol - galeriile foto cu imagini demonstrează acest lucru.
Suprafață mică
Combinat cu parchet
Dulap
În culori vii
Cu scara
Piatra cu relief
Într-o cameră mică
Pe culoarul lung
Combinație cu tapet pe hol
Pentru a decora holul cu piatră decorativă și tapet, ca în fotografia de mai jos, este ușor, iar rezultatele sunt durabile, trebuie mai întâi să pregătiți baza. Pentru aceasta, materialele vechi de finisare sunt îndepărtate, neregulile sunt eliminate. Suprafața este tratată cu un grund.
Înainte de a începe lucrul, așezați plăcile pe podea, astfel încât să nu existe schimbări bruște de culoare și densitate. Datorită acestui fapt, pot fi așezate pe perete mai repede și cu cel mai atractiv efect.
Unghiile lichide sunt folosite pentru lipirea plăcilor. Se folosește și clei pe bază de ciment, dar lucrul cu acesta necesită îngrijire specială (pot rămâne pete, pete).
Intrare
În combinație cu fleselin
În colțuri
Coridor alungit
Coridor spațios
Colţ
Lângă scări
Cu pânze pentru pictură
Reguli de proiectare a camerei de zi
Piatra decorativă din sufragerie este un plus excelent atât pentru un design deja stabilit, cât și pentru baza unei noi soluții vizuale. Înainte de a alege o rasă potrivită pentru finisare, trebuie să vă familiarizați cu caracteristicile sale tehnice.
Proiectanților li se recomandă să respecte următoarele reguli:
nu este recomandat să combinați diferite rase într-o singură cameră - chiar dacă o cameră este zonată. Folosiți un singur tip de piatră, combinând nuanțe;
iluminatul joacă un rol cheie - cu cât camera de zi este mai iluminată, cu atât mai experimental vei fi liber să te apropii de saturația pereților;
elementele monocromatice sunt diluate cu inserții - deci par mai interesante;
nu se recomandă utilizarea finisajului în cazul în care se realizează pardoseli din piatră - excesul nu pare atractiv.
Materialul este adaptat la temperaturi extreme și nu este inflamabil - deci dacă există un șemineu în apartament, atunci placarea în jurul acestuia este adecvată.
Alte avantaje ale placării:
uşura;
respectarea mediului și netoxicitatea;
ușurința instalării;
capacitatea de a alege diferite soluții de proiectare.
Unul dintre avantajele incontestabile este mentenabilitatea. Nu există zgârieturi, așchii sau alte defecte. Utilizarea unei game largi de pigmenți și componente artificiale din polimer face posibilă obținerea unei game aproape nelimitate de culori.
Piatra artificială, fiind un material mineral-polimeric, nu reacționează nici cu apă, nici cu aer, nici cu soluții de acizi și alcali. Nu este predispus la dezvoltarea bacteriilor, nu are nevoie de îngrijiri speciale. Petele de țigară sau zgârieturile care apar în timp pot fi îndepărtate rapid prin șlefuire și lustruire.
În interiorul camerei de zi - idei și soluții bune
Vă invităm să priviți opțiunile pentru decorarea sălii. În această secțiune, arătăm ce fel de piatră decorativă poate fi în interiorul unei camere de zi. Fotografiile au fost atent selecționate de experții noștri.
Stil medieval
Stil open space
În maniera engleză
Opțiune bugetară
Piatră venețiană
Pentru zidărie texturată
Cu plasmă încorporată
În stilul vechi
Design britanic
Tonuri de bej și alb
Combinat cu o canapea gri
Stil alb-negru
Combinație cu tapet în hol
O opțiune excelentă este decorarea camerei de zi cu tapet. Combinația competentă vă permite să obțineți o atmosferă de confort și ospitalitate.
Lângă masă
Pentru zidărie cu tavan întins
În stil maro deschis
Cu perdele maro
În nuanțe de albastru
În cabană
Proiectare portal
Casa la tara
In rosu
Cu parchet pe podea
Înainte de a decora
Camere United
Proiect de proiectare
Stil Empire
Decorarea balconului - fotografie de modele frumoase
Balconul nu mai este un loc pentru gunoi - fac din el o zonă excelentă de relaxare, în care este confortabil și plăcut să vă relaxați. Pentru aceasta, experții recomandă decorarea balconului cu piatră decorativă. Ideile foto și opțiunile interesante, atent selectate de noi, sunt atașate ca galerie în acest paragraf.
Piatra decorativă din interiorul balconului este un detaliu de design suplimentar exclusiv. Nu este de dorit să decorați complet o cameră atât de mică, chiar dacă este suficient de luminată de soare, întrucât la final va arăta prea mică. Pereții pictați pot fi diluați cu inserții de piatră de orice densitate - arată neobișnuit și elegant.
Vă oferim să vă familiarizați cu cel mai mult opțiuni bune finisaje de balcon. Imaginile pot fi făcute clic și mărite pentru a umple întregul ecran.
Împreună cu geamuri termopan
În jurul ferestrelor
V stil modern
Repararea pervazului ferestrei
Două culori de cărămizi
Un loc de dormit
Pentru citirea unei cărți
Colț verde
Finisare
Cu gresie pe podea
Peretele de colț
Cu o lampă în tavan
Sfaturi de stil - Tabel
Nume Umbră Lungime, înălțime, grosime, cm Pentru care interior
Gri bej auriu 48,6x9,8x4,6
29,2x9,8x4,6
19,3x9,8x4,6 Clasic, modern, mediteranean
Gri bej auriu 48,6x9,8x4,6
29,2x9,8x4,6
19,3x9,8x4,6 Mediteraneană, venețiană, clasic modern
Maro nisip 24x7 Modern, country, mansardă
Bej, foarte ușor 19x5x1 Modern, mansardă
Bej auriu și cafeniu 23,8x6,9x1,3 Modern, country, mansardă
Încă 30 de fotografii în apartamente scumpe
În plus, am pregătit câteva opțiuni pentru fotografii din piatră decorativă pentru inspirația dumneavoastră. Sperăm că toată lumea va găsi ceva care îi este mai aproape.
V casa mare
Stil clasic modern
În cabană
Baie la țară
Cu vedere la televizor și șemineu
În stil egiptean
Cu flori mov
În zona de recreere
În baie
Stil Loft
V casa la tara
Cu șemineu încorporat
V casa moderna
Într-o casă semi-antică
Pe o terasă deschisă
Vopsit negru
În sala de mese pentru 5 persoane
Stilul Sherlock Holmes
Jacuzzi
Peretele băii
Saună și duș
Cu ieșire și balcon
Studiu
Casa la tara
Cu vedere la pădure
Viata de oras
Coloana de lângă balcon
Peste sobă
Zona de lucru
Într-o garsonieră